Norges beste kuldemontører utdannes i Østfold

Jeløya-gutten Jørgen Solberg (19) har vunnet tittelen Norges beste kuldemontør i Yrkes NM i fjor. Og nå konkurrer han og Arctic Kulde, Spydeberg, i WorldSkills 2015 i Brazil.

Publisert 13.08.15

Østfold, Kompetanse og utdanning

Jørgen gikk ut av kuldelinjen på Malakoff videregående skole i Moss og fikk seg omgående læreplass som varmepumpemontør hos Arctic Kulde AS i Spydeberg.

Nå har østfoldingen reist til Brasil, i håp om å bli yrkes-verdensmester. I disse dagene deltar unge fra mer enn 60 land i Yrkes-VM i São Paulo. Hvert land har sendt sine beste unge fagarbeidere. De konkurrerer i alt fra sveising og automatisering til kokkefaget og frisørfaget.

 Siste nyt fra São Paulo:

Da er Jørgen gjennom første konkurransedag i WorldSkills 2015 inne i den store hallen på Anhembi Park i São Paulo, og han har fått en god start. Oppgavene var å bygge en fordamper, og Jørgen ble både ferdig i god tid og resultatet så bra ut. Så begynte Jørgen på den største oppgaven, som er å bygge et komplett kuldeanlegg for en miniskøytebane. Han har også bygget glykolkretsen til skøytebanen, og synes selv han fikk det godt til.

Hele oppgaven går frem til fredag ettermiddag, og vil være avgjørende for Jørgens plassering.

 I alt 26 land konkurrerer om tittelen som verdens beste kuldemontør, og etter første dag er det tydelig at 18 av dem vil gi Jørgen skarp konkurranse. Vi krysser fingrene!