Første samling Global Future

25 spente deltakere var samlet på Østhusvik for et to dagers kurs i ledelse gjennom AFF. Tema var personlig lederutvikling og norsk versus internasjonal arbeidskultur.

Publisert 04.03.11

Rogaland

Med utgangspunkt i ulike virkemidler stimulerte programmet til refleksjon, kritisk tenkning og bevisstgjøring av egen identitet. Det ble fokus på likheter og forskjeller, hvem vi er og og hvordan vi fokuserer på aksept.

Det som gjør lederutviklingsprogrammet til Global Future deltakerne unikt, er at kulturforståelse i samarbeid, styrker og utfordringer i kulturforskjeller er sentrale ingredienser i programmet.

De 25 deltakerne i Global Future Rogaland representerer 18 ulike nasjonaliteter og skal gjennom 1½  år være en del av NHOs satsing på flerkulturelle talenter i regionen vår.

Noen av våre samarbeidspartnere presenterte seg og spiste lunsj med oss, Nortura, NAV, Stavanger kommune, Haugesund kommune, Aker Solutions og Halliburton.

Noen av tilbakemeldinger etter to dager sammen var at de hadde funnet et fantastisk nettverk, de hadde begynt å se seg selv utenfra og inn, de hadde lært om nye kulturer, også i relasjon til den norsk kulturen.

Noen av deltakerne hadde allerede lært en del om seg selv - om hvordan og hvorfor de reagerer på andre mennesker. Alle hadde utvidet nettverket sitt i forhold til våre samarbeidspartnere. 

Les hva Sandnesposten skriver om Global Future 03.03.2011: Fem utappa kilder