Global Future - Mentortreff

Deltakerne i Global Future hadde sin andre samling med lederutvikling på Rezidor Park Inn i Stavanger 6.-8. juni 2011.

Publisert 16.06.11

Rogaland

Mellom første og andre samling har alle deltakerne fått lekser fra AFF. Disse måtte løses i læringsgruppene. Det er viktig at læringsgruppene møtes slik at de blir godt kjent med hverandre.

Det er viktig med trygghet i gruppen, det skaper gode læringsarenaer. De første to dagene jobbet de med ledelse og personlige utviklings- og karriereplaner på individuell basis, i sine læringsgrupper og i felleskap. Mye skal bearbeides. Hva vil jeg egentlig? Det krever en del refleksjoner av den enkelte.

På slutten av den andre dagen ble tema besøk av mentorene. Den tredje dagen skulle alle deltakerne bli kjent med sin personlige mentor. Disse skal samarbeide i ca. ett år. Det var ganske mye spenning i lufta. NHO og prosjektlederen Suzanne de Kok Selstad har jobbet i ca. to måneder med å finne 25 mentorer til sine 25 deltakere. Vi har brukt våre nettverk og våre nettverks nettverk, samt AFF for å komme i mål. Vi har også brukt sosiale medier så som LinkedIn. Alle deltakerne har fått lov til å mene noe om hva de er ut etter i forhold til sin mentor. Vi har hatt som mål å finne 25 ”match in heaven”. Tiden får vise om vi har lykkes.

Dag to ble ekstra spesiell for oss alle. Global Future handler blant annet om karriereutvikling. Under pausen av den andre dagen med AFF kunne Eugene Nkuranyabahizi fortelle oss alle at han hadde fått en ny jobb i Lånekassen. Lånekassen har sine kontorer rett over gaten fra Rezidor Park Inn Hotel hvor vi holdt til, og Eugene hadde stukket av i lunsjen for å hente kontrakten sin. Fantastisk med slike resultater.

For å få stressnivået ned, ble det organisert bowling og pizza om kvelden.

Fredag 13. mai møtes mentorer til en egen dag med NHO og AFF. De fikk blant annet anledning til å bli kjent med hverandre og fikk undervisning i kultur, kulturforskjeller og i å være mentor i Global Future.

Alle deltakerne hadde laget en collage om seg selv som hang i møterommet slik at alle mentorene kunne lese om dem. 22 mentorer fra hele fylket tok turen til hotellet for å treffe sin adept. Noen få har møtt sin mentor i forkant av møtet ettersom de var forhindret fra å delta på selve dagen. En veldig spennende og givende dag! - Dette er en viktig del av Global Future programmet - nemlig å utvide både deltakernes og mentorene nettverk, sier Selstad. Mentorene og deltakerne skal treffes ca  en gang i måneden gjennom hele programperioden, det vil si frem til og med mai 2011. Den enkelte deltaker og hennes eller hans mentor legger en slagplan for hva akkurat de ønsker ut av sin relasjon. Mentorene er håndplukket og kommer fra både privat og offentlig sektor og gjenspeiler som sådan partnerskapet bak prosjektet.

Mentordagen inkluderte en innovasjonslab der deltakerne gruppevis med sine mentorer skulle etablere en innovativ bedrift i løpet av 30 minutter inklusive virksomhetsidé, visjon, selskapets verdier og organisasjon. Resultatene ble presentert for et jublende publikum.  Interessant at flere av ideene antagelig har et seriøst forretningspotensiale i seg. Mange flotte bedrifter ble etablert, miljø var tema for flere av dem. 

Gruppen fikk også besøk av både Aftenbladet og Sandnesposten. Det resulterte i to artikler om Global Future Rogaland:

Sandnesposten

Stavanger Aftenblad 16. juni 2011: Innvandrere får ikke jobbene til tross for solid utdanning.

Les mer om det nasjonale Global Future prosjektet ved å klikke deg inn på www.nho.no/globalfuture.