NHO-LEDER FOR EN DAG

Julie inntar sjefsstolen

Onsdag skal Julie Sørbø Sviggum (17) være NHO-sjef. Sammen med Kristin Skogen Lund deltar hun på "Leder for en dag" i regi av Ungt Entreprenørskap.

Publisert 16.10.13

Rogaland

Julie Sørbø Sviggum fra Figgjo har drevet Ungdomsbedrift på skolen. Blant de over 11 000 elevene som driver Ungdomsbedrift hvert år, har hun vist seg å være blant de aller dyktigste. Derfor er hun en av 30 elever som har blitt utvalgt til å være med på arrangementet Leder for en dag. Julie får en skoledag helt utenom det vanlige da hun skal være Kristin Skogen Lunds "skygge" gjennom arbeidsdagen.

Ikke helt frie tøyler
- Jeg kommer nok ikke til å gi Julie helt frie tøyler, men jeg ønsker å gi henne et innblikk i hva jeg som øverste leder i NHO jobber med og hvordan jeg tenker. Jeg tror dagen kommer til å bli inspirerende og lærerik både for henne og meg, sier Skogen Lund.

Leder for en dag arrangeres for 11. året på rad, og Kristin Skogen Lund er i godt selskap når hun deltar på arrangementet. I år stiller blant annet Gjensidige, TINE, Lindorff, Norad og Statkraft med sine toppledere.

Satser på ungdom
- Vi i NHO heier på de unge! Det er de som skal bringe Norge inn i framtiden. Gjennom Ungt Entreprenørskap utvikler elevene egenskaper og holdninger som vi trenger, og det ønsker jeg å gi mitt bidrag til. Julie har tydeligvis både ambisjoner, mot og vilje, og jeg gleder meg til å dele dagen med henne, sier Skogen Lund.

Ungt Entreprenørskap tilbyr et tyvetalls ulike programmer til skolen - fra grunnskole til masternivå. Ungdomsbedrift er et pedagogisk program der elever i videregående skole starter, driver og avvikler egne bedrifter med lærer som veileder og mentor fra næringslivet. NHO er blant Ungt Entreprenørskaps nasjonale samarbeidspartnere.

Bygger bro
- I det arbeidet vi i Ungt Entreprenørskap driver, er samhandling med arbeids- og næringsliv helt essensielt. Det er vår oppgave å bygge bro mellom skole og næringsliv, og mellom teori og praksis. Vi er stolte og glade for alle topplederne som stiller opp for å gi et ekstra kick til de som har gjort det spesielt bra i Ungdomsbedrift, sier Anne Kathrine Slungård, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge.

Det er bred politisk enighet om at entreprenørskap i utdanning er en riktig vei å gå for å gi unge etterspurte kompetanser og kvaliteter. Et samlet Storting står bak den nasjonale satsingen på entreprenørskap i utdanning. Satsingen har vært støttet av alle sittende regjeringer siden Bondevik II-regjeringen lanserte en egen strategi for feltet i 2003. Arbeidet er forankret i flere departementer.