Rogaland starter med Global Future!

Global Future er NHOs program for å mobilisere høyt utdannede kvinner og menn med flerkulturell bakgrunn til relevante posisjoner i arbeidslivet.

Publisert 18.10.10

Rogaland, Global Future

Dette er et initiativ som skal bidra til et mer velfungerende arbeidsmarked der mangfold utnyttes til beste for nærings- og samfunnslivet i Rogaland.

Arbeidsmarkedet internasjonaliseres og Norge blir i økende grad et flerkulturelt samfunn. NHO er spesielt opptatt av at medlemsbedriftene får tak i den arbeidskraften kvalifiserte personer med flerkulturell bakgrunn representerer, og at næringslivet selv finner gode måte å gjøre dette på.

Ressurser skal brukes!

Er du innvandrer, har høyere utdannelse og behersker arbeidsnorsk? Ønsker du å skaffe deg en relevant jobb, eller å avansere i virksomheten du er ansatt i? Ønsker du å skaffe deg personlige relasjoner blant arbeidsgivere i privat og offentlig sektor i Rogaland? Ønsker du å skaffe deg et nettverk i Rogaland? Enten du søker relevant arbeid, ønsker å komme i posisjon til lederstillinger eller styreverv, da er Global Future midt i blinken for deg!

NHO Rogaland med samarbeidspartnere planlegger oppstart av programmet januar 2011. Programmet strekker seg over tre semestre med cirka 10 møtepliktige samlinger. Deltakelse vil være kostnadsfritt.
Tema for samlingene vil være styrekompetanse (7.5 studiepoeng), personlig lederutvikling, retorikk, karriereplanlegging, HMS-kurs og forvaltningskunnskap - blant annet. I tillegg skal vi på bedriftsbesøk og visitter hos viktige samfunnsinstitusjoner i Rogaland. Hver deltaker får sin personlige mentor fra en virksomhet i Rogaland. Mentoren vil veilede deltakeren i relevante tema.

Global Future er iverksatt i flere NHO-regioner og kan vise til svært gode resultater og fornøyde deltakere i NHO Agder. For å lese mer om deltakerne og programmet i NHO Agder, klikker du her.

Vi kan ikke sitte og se på at bedriftene mangler høyt utdannende medarbeidere samtidig som mange innvandrere ikke får relevante jobber. Vi går glipp av kompetanse fordi vi ofte ansetter ut fra bekjentskaper og gjør tradisjonelle valg. Dette gjør NHO noe med.

Innhold og oppstart
Den første samlingen finner sted i januar 2011. Deretter går det slag i slag de neste 18 månedene når de 10 samlingene går av stabelen. AFF er faglig leverandør for samlingene, som handler om personlig lederutvikling hvor formålet er å utstyre deltakerne med verktøy og teknikker for å sette personlige mål - og å nå målene.

Styrekompetanse fra BI (7.5 studiepoeng) gir nyttig kunnskap om generelt styrearbeid og bedriftstenking. Tema på de andre samlingene vil blant annet være forvaltnings- og politisk kunnskap, HMS-kurs som gir sertifisering og gründerkunnskap. Retorisk Institutt har kurs i retorikk.

Hver deltaker får sin egen mentor fra næringslivet i Rogaland. Formålet med mentorordningen er gjensidig kulturutveksling, samtidig som deltakeren får et unikt inntak til arbeidsmarkedet.
Programmet hjelper deg å bli synlig som en ressurs for arbeidslivet i regionen vår og kan kombineres med full jobb.

Nå er vi mest spent på hvem deltakerne våre blir. Vi ønsker at motiverte aktuelle personer søker. Kanskje har noen opplevd andre tiltak som ikke nytter, eller har blandede erfaringer med å søke på ledige stillinger. Vi skal ha flere informasjonskvelder hvor også Manpower Professional Executive er tilstede og informerer om hvordan du kan søke.

• 01. november  kl.18:00 - Grand Hotell , Egersund
• 02. november  kl 18:00 - Rica Maritim Hotel, Haugesund
• 04. november  kl 18:00 - First Alstor Hotel, Stavanger

Møt opp - Rogaland trenger din kompetanse!

Vi søker deg som:

  • har flerkulturell bakgrunn, høyere utdanning og gode norskkunnskaper
  • bor i Rogaland
  • har ambisjoner og potensialet til å bli en leder
  • har relevant jobb ift utdanning, selvstendig næringsdrivende, er overkvalifisert for næværende jobb, eller arbeidsledig

Hvordan søker jeg?
• Søk på stillingen i Global Future.
• Se stillingsannonsen for Global Future-programmet i NHO Rogaland

Har du spørsmål?
Ta gjerne kontakt med prosjektleder for Global Future:
Suzanne de Kok Selstad i NHO Rogaland – suzanne.dk.selstad@nho.no - tlf: 950 48 515