Ambisiøs trykkeri fra Ålgård

Ålgård Offset kjøper svensk trykkeri

Publisert 24.02.15

Rogaland

Printagon ble startet i slutten av 2013 og har siden oppstarten etablert seg på det Skandinaviske markedet. Selskapet har sin opprinnelse fra det tidligere Aller Trykk i Helsingborg. De ansatte er positive til at Ålgård Offset kommer inn og vil fortsette som aksjonærer. Den nåværende ledelse i firmaet vil fortsette som tidligere.

 Styrker konkurransekraften

For Ålgård Offset as vil oppkjøpet av Printagon bety at vi utvider vårt tilbud og bedrer vår konkurransekraft på det Skandinaviske markedet. Printagon har en 32- siders maskin med stor fleksibilitet. Dette i sammen med våre to16-siders maskiner med mye tilleggsutstyr, gjør at vi vil dekke de fleste behov innen heatset trykk. Ålgård har 57 ansatte.

 Styrker salget

Videre kan vi informere om at vi fra 01. mars styrker vår salgsorganisasjon idet vi har ansatt

Hallgeir Løkken, tidligere markedssjef hos Aller Trykk as. Hallgeir vil ha base i Oslo og vil sammen med nåværende selger Willy Jørgensen danne et erfarent salgsteam.

 Om Ålgård Offset

Ålgård Offset As ble etablert i 1980.

Den gang lurte bransjefolk på hva en ung mann ønsket å oppnå ved å etablere et lite trykkeri «langt ute på landet». Nå vet de det.

Gjennom årene har produksjonen endret seg kraftig. Fra 1-farge trykking med enkel plateinnspenning til trykking av 3-dimensjonale motiv på plast. Videre har teknologien beveget seg over på rotasjon. Den første som kom i hus var Zircon 8-sider der det meste var manuelt. I 1997 ble den byttet ut i en Komori System 20, dette også en 8-sider rotasjon (smalbane). I 2001 kom det en Komori L-28 ark maskin i 52 x 72 cm. 2002 tok vi det store steget og investerte i en Komori System 38, som er en 16-sider rotasjon med diverse tilbehør.

Våren 2009 ble Komori System 20 byttet ut med en System 38-3. En 16-siders rotasjonspresse som verden ikke har sett maken til. Hverken i effektivitet eller hastighet. Høsten 2009 ble det også installert en Steinman 104 uv-lakkmaskin.

Ålgård Offset har også en egen førtrykk avdeling der de første fotosettere var i bruk. Først på papir, deretter på film. I slutten av 1990-årene skjedde de en revolusjon på område og det meste gikk over til digitalt. Machintosh ble ble satt inn som produksjonsmaskiner og Computer to plate (ctp) ble installert for å belyse trykkplatene. Den siste våren 2009 sammen med den nye rotasjonen. Kapasiteten på plater måtte mer enn fordobles.

Vi har også en egen ferdiggjøringsavdeling som startet med en falsemaskin og en stiftemaskin, den har gradvis økt i takt med utvidelsen av trykkmaskinene. I dag har vi landet mest fleksible ferdiggjøring – siste investeringen er en Kolbus limbinder med høy kapasitet.

Om Printagon

Vi är ett tryckeri i Öresundsregion, som består av personal från bland annat gamla JMS Mediasystems. Vi har många, många års erfarenhet i branschen och kan därför garantera kvalitativa trycksaker med hög leveranssäkerhet.

Vi tror på papper och färg när det gäller direkt kommunikation mellan avsändare och mottagare. Precis som med boken så kommer aldrig tidskrifter och gruppreklam att försvinna, när det gäller tidskrifter så finns det inget bättre sätt att avsluta en stressig dag än att sätta sig ned med sin favorittidskrift som man själv valt och bara varva ner. Och när det gäller gruppreklam så finns det inget bättre sätt att rikta sitt budskap än att skicka en folder eller broschyr till folks brevlådor.

Vi leverar högklassiga tryck, från 4 sidor till 32 sidor åt gången i olika format och med stor variation när det gäller material.

Vårt bokbinderi kan hantera allt som du önskar, exempelvis häftning, limbindning, håltagning, adressering m.m.

Vi kan även leverera digitala produkter som exempelvis statiska och dynamiska hemsidor, webbshoppar, bokningsformulär, säljtävlingsverktyg m.m.