– Viktig avklaring om organisering av reisemålsselskaper

Næringsminister Monica Mæland (H) har gjort det klart at regjeringen ikke vil finansiere den nye reisemålsstrukturen med statlige penger. – Viktig avklaring, mener NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.

Publisert 27.02.14

Telemark

NHO Reiseliv har i flere år jobbet hardt for få til en mer samordnet og effektiv organisering av reisemålsselskapene.

I reiselivsstrategien Destinasjon Norge, som ble lagt frem i 2012, konkluderte den forrige regjeringen med at antall reisemålsselskap må reduseres med opptil 50 prosent de neste fem årene for å sikre bedre markedsføring av Norge. Samtidig ønsket eks-statsråd Trond Giske å organisere de gjenværende selskapene i seks regionale konsern, og lovet finansiering til selskapene som ville slå seg sammen.

Kostnadseffektive løsninger
Denne uken gjorde næringsminister Monica Mæland det klart at det ikke vil komme statlige midler til finansiering av den nye strukturen, skriver Dagens Næringsliv.

– Det er viktig å få denne avklaringen slik at vi ikke bygger luftslott vi ender med ikke å få finansiering til. Nå spilles ballen tilbake til distriktene og næringen, som sammen må finne gode kostnadseffektive løsninger for hver region, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.

NHO Reiseliv vil bistå med foranking
Hun sier det er opp til aktørene selv å samle seg og bli enige om en fokusert forretningsplan og organisasjonsmodell.

– Vi er enige om at vi ønsker færre, mer effektive reisemålsselskaper. NHO Reiseliv vil bistå i prosessen, ikke minst med å forankre de forslag som fremmes i hver region med de lokale reiselivsbedriftene. Vi vil ha tett og god kontakt med våre medlemsbedrifter i hele denne prosessen. Det er viktig at destinasjonsselskapene oppleves effektive og nyttige for de bedriftene som hver dag er avhengig av å fylle sine senger eller spisesteder med gjester, og som sammen med fylkeskommuner og kommuner er med på å finansiere destinasjonsstrukturen, sier Krohn Devold.