Engasjert forsamling

Vellykket konferanse om tema svart økonomi. Konferansen la opp til dialog mellom det offentlige som innkjøper og representanter for byggebransjen.

Publisert 22.01.14

Telemark

NHO Telemark i samarbeid med EBA BTV, KS, Fellesforbundet og LO Telemark arrangerte i dag et dialogmøte om svart økonomi med 85 deltakere på Thon Høyers Hotel i Skien.

"Tar byggebransjen og det offentlige som innkjøper i Telemark sitt ansvar for den galopperende utviklingen av svart økonomi i Norge?" var tema for møte.  Den svarte økonomien representerer en trussel mot liv, eiendom, trygghet, rettssikkerhet og internasjonal og nasjonal økonomi. Vi som arrangører er opptatt av å legge forholdene til rette for et seriøst og ordentlig arbeidsliv.

Målsettingen med møte i dag var å klarlegge situasjonen og komme med konkrete innspill til tiltak og løsninger for å redusere bruken av useriøse aktører i Telemark.

I gruppeprosessen i andre halvdelen av programmet kom det fram nærmere 100 konkrete forslag som nå skal oppsummeres og adressere til rette instanser. Dette var startpunktet på en prosess som arrangørene vil følge opp i tiden som kommer.