Det ledende IT-selskapet EVRY satser i Grenland og etablerer seg i nye lokaler på Herøya Industripark

Konsernsjef Terje Mjøs foresto i dag den offisielle åpningen av EVRYs nye lokaler på Herøya, og sammen med Porsgrunns ordfører Øystein Beyer og NHOs regionsdirektør i Telemark, Nikolai Boye fremhevet han viktigheten av å ha et sterkt regionalt IKT-kompetansemiljø som kan bidra til vekst og næringsutvikling i regionen.

Publisert 17.02.15

Telemark

Grenland trenger et sterkt IT-miljø
EVRY har vært med lenge på Herøya, først som IS Partner, Hydros heleide IKT-leverandør, og siden som EDB Business Partner og deretter EDB ErgoGroup. I dag er EVRY Norges største og et av Nordens ledende IT-selskaper. Konsernsjef Terje Mjøs har stor tro på fremtiden for næringslivet i Grenland.

-          Industrisamfunnet i og rundt Herøya har vært en viktig brikke i utviklingen av det som i dag er EVRY. Når vi nå inngår et nytt langsiktig leieforhold med Herøya Industripark er det fordi vi har stor tro på potensialet for vekst og næringsutvikling i regionen. Samtidig tror vi Grenland trenger et sterk regionalt IT-miljø, som kan bidra til lønnsomhet ved å levere løsninger, drift og IT-rådgivning i verdensklasse til bedrifter i regionen, sier Terje Mjøs.

Fra industri til innovasjon
Herøya Industripark som i snart ni tiår vært et naturlig midtpunkt for industri og næringsutvikling i regionen er nå på vei inn i en fase hvor man går fra industri til innovasjon, og fra avvikling til utvikling. Nylig kom nyheten om at Hydro legger Herøya Industripark ut for salg. Dette ser ordfører i Porsgrunn kommune Øystein Beyer på som et naturlig utvikling i en omstillingsfase for industri og næringsliv i regionen.

-          Vi går gjennom en transformasjon i Grenland hvor gamle industriarbeidsplasser legges ned, mens nye, spennende bedrifter tar over. Det er viktig for oss å ha en ledende kunnskapsbedrift som EVRY med på laget. EVRY har en viktig rolle som bidragsyter i den nødvendige omstilling for næringslivet i regionen, er jeg veldig glad for at selskapet nå satser langsiktig i Grenlandsregionen ved å flytte inn i tidsriktige, total renoverte lokaler. Dette betyr at vi beholder og styrker kompetansemiljøet vårt og det betyr mer enn 100 viktige arbeidsplasser, sier Beyer. 

Spiller på lag med industriparken.

Det er ikke tilfeldig at EVRY velger å fortsatt ha Herøya Industripark som base for sin virksomhet i regionen. EVRY har en komplett portefølje av IT-tjenester og produkter. Små og mellomstore bedrifter som vil sette ut driften av IT eller som trenger konsulentbistand, løsninger og rådgivning innen prosjekt får bransjeledende kompetanse ved å samarbeide med EVRY ifølge leder for EVRY i Grenland, Erling Hoftun.

-          På Herøya er vi midt i smørøyet, omgitt av 80 bedrifter som inkluderer alt fra spennende gründer-virksomheter til mer etablert industri. Vi ser at IT er blitt et strategisk verktøy og at integrasjon av teknologi og virksomhetsprosesser en forutsetning for å lykkes i dagens tøffe marked. Vårt mål er å bidra til at våre kunder lykkes med å effektivisere og øke produktivitet gjennom å innføre smarte løsninger, avslutter Hoftun.