NHO Arena i Vrådal

Mandag 22. september var en fin gruppe samlet på Straand Hotel i Vrådal. NHO Arena 2014 - en møteplass for små og mellomstore medlemsbedrifter i regionene med faglig påfyll.

Publisert 23.09.14

Telemark

Møtet på 3 timer ble gjennomført i regi av NHO Telemark i samarbeid med Vest-Telemark Næringsforum og Knut Inge Skoland.

Advokat Helene Naper gjennomgikk etter bedriftenes egne ønsker en rekke arbeidsrettslige temaer, med vekt på de nye lovendringene som er ute til høring. Det var også fokus på den nye IA-avtalen og oppfølging av sykmeldte.

Det var god deltakelse i møtet gjennom spørsmål, erfaringer og meningsytringer. Lokalpressen, Vest-Telemark blad deltok også, og daglig leder på Straand, Sigmund Straand uttalte at han er spent på å se hva de nye lovendringene kan føre til av endring i rammebetingelser som kan gi et positivt bidrag til en videre god drift og fornuftige personaldisponeringer. De er opptatt av å kunne tilby de ansatte faste, trygge og gode arbeidsplasser, men behovet for fleksibilitet er også et økende krav fra kundene som skaper en omskiftelig hverdag og setter stadig nye rammebetingelser som alle må tilpasse seg. Det får konsekvenser selvsagt ikke bare for eiere og ledere, men mest av alt for de ansatte som skal møte og betjene kundene når de er der.

Det er alltid givende å møte medlemsbedriftene på deres hjemmebane og vi er spente på virkningene av de nye lovforslagene uttaler Helene Naper. Det var veldig gøy å møte en så engasjert forsamling, høre deres utfordringer og innspill til disse temaene. Det er de som skal leve med reglene i hverdagen, og balansere hensynet til ansatte mot hensynet til bedriften og kundenes høye forventinger. Det er utrolig viktig med nær kontakt med medlemmene og deres daglige utforinger for å kunne formilde NHO syn på lover og regler på en troverdig måte. "Det er de som har skoa på som vet hvor det trykker".