Gründereventyret

I løpet av høsten vil NHO Telemark presentere noen av våre medlemsbedrifter. Først ut er Aarnes Kafeteria på Gvarv.

#205

Tro mot konseptet: Gunn Anita Stenstad og Gunnar Ingelstad satser på god tradisjonsmat med høy kvalitet. (Foto: Vegard Angen Johnsen)

Publisert 12.08.16

Telemark

Veikroen Aarnes Kafeteria er en virkelig familiebedrift og et gründereventyr. Det svært populære spisestedet langs RV 36 har siden oppstarten i 1973 blitt møysommelig bygget opp til en bedrift som i dag sysselsetter over 80 personer. Aarnesgruppen AS driver både Aarnes Kafeteria, Senterkroa i Bø og Sjøormen Kro i Seljord, og kan vise til solide regnskapstall de siste årene. 

Fra sjømannsliv til Williams

Tidlig på 70-tallet, etter flere år til sjøs, flyttet Gunnar Ingelstad sammen med kona Lisbeth til Bø i Telemark.

-Jeg fikk meg jobb hos "Williams" i Bø. De ville satse på delikatesseforretning til alle studentene som skulle innta høgskolen. Jeg var også med og drev kantinen på skolen, minnes Gunnar.

Etter halvannet år var planen å flytte hjem til Hedmarken, men så dukket muligheten på Årnes opp.

-Det var en liten kafé den gangen, men vi har jobbet steinhardt og har bygget stedet opp, steg for steg.

I dag er det sønnen Ole-Kristian som er daglig leder, men Gunnar er fremdeles inne på eiersiden.

Aarnes Kafeteria har vært medlem av NHO Reiseliv siden landsforeningen ble stiftet i 2001.

-Før det var vi medlemmer av RBL, kan Gunnar fortelle

Bildeserie fra NHOs besøk på Aarnes Kafeteria - se her!

Tradisjonsmat med høy kvalitet

Det er hektisk aktivitet på kjøkkenet.

-Vi er hovedleverandør til Kartfestivalen på Gvarv nå i helgen. Egen festivalmeny med lokale råvarer blir produsert på løpende bånd, til glede for både verdensartister og publikum. Vi har alltid levert tradisjonsrik mat med høy kvalitet, forteller Ole-Kristian.

Aarnes Kafeteria er tro mot konseptet norsk husmannskost, og det meste lages fra "bunnen" uten bruk av halvfabrikater.

-I tillegg til landeveisfarende har vi har mange stamgjester. De står klar ved inngangsdøren når vi åpner klokken syv om morgen. Vi leverer også catering til store deler av Telemark, kan Ole-Kristian fortelle.

17. mai er den dagen med høyest aktivitet. Da produserer kjøkkenet opptil 1800 liter med hjemmelaget lapskaus. Kafeen er full hele dagen, og det er i tillegg fullt på buffeen i selskapslokalet i kjelleren.

NHO medlemskapet gir oss trygghet

Gunn Anita Stenstad er medeier og økonomiansvarlig. Hun fremhever NHO Reiseliv sin innkjøpsordning som en av de viktigste medlemsfordelene for Aarnesgruppen.

-NHO Reiseliv Innkjøpskjeden gir oss svært gode priser fra både grossister og andre leverandører. De har også en god plattform for bestilling av varer og et lokalt apparat som følger opp, forklarer Stenstad.

Hun vil også fremheve NHO forsikring der bedriften har fått svært gunstige vilkår.

-Vi setter pris på medlemsservicen fra det regionale NHO-kontoret i Telemark. Vi har heldigvis få arbeidskonflikter hos oss, men medlemskapet i NHO gir oss en trygghet hvis noe skulle skje.

Gunn-Anita har også vært styremedlem i NHO Reiseliv Sør-Norge. Hun oppfordrer alle medlemmer til å delta på NHOs kurs og aktiviteter.

-Det er mange muligheter for å øke kompetansen på en rekke fagområder og samtidig treffe hyggelige kollegaer fra samme bransje, avslutter Gunn Anita.

Tekst: Vegard Angen Johnsen, NHO Telemark