NHO Telemarks nyskapingspris

Nyskapingsprisen for 2014 gikk til bedriften 3753% Tørdal

Styreleder Thor Oscar Bolstad overrekker prisen til Bård Tørdal

Publisert 19.03.14

Telemark

3753% Tørdal er en kreativ hybridbedrift som jobber med produksjoner innen kunst og design. Produserer utstillinger og utsmykkinger, utvikler  det nye designet av Sjøormen i Seljordsvatnet. Utviklet roboten Papp og figurer fra folkeeventyrene.
Robot Papp  - et designer tøy som ser ut som liten pappeske med potensial å bli masseprodusert. 16 internasjonalt kunstnere og designere har dekorert robotens ytre.

Bedriften flyttet  til Tørdal i 2008 med etableringsstipend fra Innovasjon Norge etter to år i Inkubatoren IKADA i Oslo. Hilde og Bård Tørdal er gründerne bak bedriften. De satser også på det internasjonale markedet  og har invitasjon til å være med på "Konferanse og festival av moderne karakter og design og kunst"  Pictoplasma i Berlin" .Videre skal  et år på turne, med første stopp Museum for samtidskunst i Monterrey  i Mexico. De har tidligere holdt workshop i Beograd og Milano.
I juryens begrunnelse for tildeling av prisen er det lagt vekt på følgende: 

I juryens begrunnelse for tildelingen av prisen heter det:
De har en dedikasjon til arbeidet som er unikt, de viser høy grad av innovasjon og kreativitet. De er gode på å bygge på internasjonale nettverk. De har vært aktivt med i  stedsutviklingsprosjektet  Toke Brygge.

NHO Telemark gratulerer med prisen.