Nok en vellykket bedriftssafari

Fornøyde politikere etter nok en busstur til spennende bedrifter i Telemark

Publisert 13.08.15

Telemark

Valgsafarien startet kl.8.15 på Lindheim Ølkompani på Gvarv. Ingeborg Lindheim fortalte om en spennende utvikling av bedriften. Bedriften startet opp i 2013 og produserer i dag 60000 liter øl. Bedriften er forskningsbasert og har samarbeid både med Høgskolen i Telemark og Univeristetet i Ås. Den største utfordringen bedriften har er å få bruksendring. Hun beklaget lang saksbehandlingstid og kanskje lite kunnskap hva dette dreier seg om.

Reisen gikk videre til Sagaplant hvor dagleder John Harald Rønningen tok i mot oss. Nok en spennende bedrift som er et nasjonalt plantehelsesenter, ledende i å framstille klimatilpasset, sykdomskontrollert og sortsekte plantemateriale. Målet er å drive en effektiv fremavl av norsk og utenlandsk plantemateriale av hagebruksvekster, herunder formering og omsetning, for å sikre at kommersielle frukt-, bær-, blomster- og grøntanleggs-produsenter får tilgang til friskt, klimatilpasset og sortsekte plantemateriale. Bedriften er i dag eneleverandør Norge på sortsekte plantmateriell. De er godt fornøyd med kommunen, men er skeptisk til at importvernet er opphevet.

IDEA Kompetanse var neste stopp på turen. Daglig leder Marit Kasin fortalte at bedriften er Notoddens største private bedrift med avdelinger i Bø, Sauherad og Kongsberg. En spennende bedrift som betyr mye for Notodden kommune.

Turen endte tilslutt i Rjukan hvor første stopp av Yara Praxair. Daglig leder Ståle Vollan orienterte om bedriften som fjernstyrer ytterligere to anlegg i henholdsvis Odda og Perstorp. Dette er en av hjørensteinsbediftene i Tinn. Hos Rjukan Næringsutvikling fikk vi høre hvilke utfordringer og muligheter Øverland transport, Akzo Nobel, reisielivet ved Rjukan Hytteby og VisitRjukan.

- Dette har vært en veldig nyttig  rundreise for oss som politikere. Vi har møtt mange flotte bedrifter og også fått høre hvilke utfordringer og ikke minst hvilke muligheter de ser framover. Det har også vært positivt at dette ikke har vært arena for politiske diskusjoner. Det har rett og slett vært en læringsarena, avslutter ordfører Olav Kasland fra Bø som deltok i to dager på valgsafarien.  

Igjen takk til dere som har vært med oss på denne safarien og til våre flotte bedrifter.