Ny avtale undertegnet

Politikerne i Bø undertegnet avtale om å følge opp kravet om at bedrifter som får anbud i Bø kommune skal være aktive lærlingebedrifter.

Undertegning av avtale

Foran venstre: Glenn Isaksen (AP), Olav Kaasland (V), Bjørn Magne Langkaas (Frp) og Kristin Digranes Bøen (Krf). Bak Willy Amundsen og Nikolai Boye. foto Arild Ljådal

Publisert 07.08.15

Telemark

Betonmast Midt-Telemark var vertskap for møtet. Daglig leder Willy Amundsen orienterte om bedriften og understreket viktigheten av å ha kontinuitet i inntak av lærlinger.

- Vi har i dag 7 lærlinger og ønsker å ta det samfunnsvaret å ta inn læringer. Mange får også fast jobb etter endt utdanning, Det er viktig å rekruttere arbeidskraft fra vårt nærområde. Vi har derfor et godt og nært samarbeid med Nome videregående skole, understreket Amundsen.

Regiondirektør Nikolai Boye presierte at gjennom bruk av lærlingklausuler vil offentlige innkjøpere (stat, fylkeskommune, kommune og offentlig eide foretak) kunne gi flere kontrakter til lærebedrifter.

- Offentlig sektor omsetter for milliarder i året og utgjør ca. 40 prosent av omsetningen i for eksempel byggebransjen. Det tror vi kan være et kraftig incitament til å være lærebedrifter og ta inn lærlinger, sa Boye.

De fremmøtte politikerne berømmet tiltaket og lovet å følge opp intensjonene i avtalen. Møtet ble avsluttet med undertegnelse av avtalen.