Politikere på bedriftsbesøk

NHO Telemarks valgsafari godt mottatt av politikerne.

Politikere på besøk hos Bemanningsbyrået på Klosterøya

Publisert 12.08.15

Telemark

Valgsafarien til NHO Telemark startet 11.august og går fram til torsdag 13.august. Hensikten med opplegget er å formidle kunnskap om hvilke utfordringer og muligheter som ulike bedrifter har og vil ha i de årene framover.  I løpet av 3 dager vil 80 politikere treffe bedriftsledere fra 16 bedrifter og bransjer i Grenland, Midt- Øst- og Vest-Telemark. Deriblant Næringshagen i Kviteseid .

Første dag startet med besøk hos Gatsoft i Porsgrunn. -Større kommuner har bedre forutsetninger for å ta ut gevinster med datasystemer, sa blant annet daglig leder Trygve Nilssen i Gatsoft.

Daglig leder Stig A. Gåre Andresen ved Bemanningsbyraaet på Klosterøya mente blant annet at det viktigste er å ha fokus på å beholde de beriftene som er her og legge tilrette for å tiltrekke seg nye bedrifter.

Adm.direktør i Drangedal Bilruter Bernt Dahle pekte på nødvendigheten av å være endringsvillig, å ha fokus på samarbeid som grunnleggende verdier i politikk og administrasjon. -  Bypakke Grenland er et svært viktig for næringsutvikling. Det er derfor gledelig at den nå endelig er på plass, sa blant annet Dahle. 

Siste stopp i Grenland var  Vistin Pharma i Kragerø (tidligere Weifa) . Her tok CEO Kjell-Erik Nordby i mot delegasjonen. Han understreket at det må satses på forskning og utvikling. -Innovasjon er et viktig motstykke til høyt norsk kostnadsnivå som sliter med små marginer, sa Nordby.

Onsdag 12.august startet valgsafarien på Dyrsku'n. Daglig leder Geir Helge Espedalen ga et innblikk i Dyrsku'n s snart 150 år historie. En tradisjonsrik og fremoverlent bedrift med en stor verdiskaping som Norges største handelsplass. - Bedriften betyr mye for Seljord og Telemark og det er viktig at det legges til rette for videre utvikling, sa blant annet Espedalen. 

Neste stopp var Næringshagen i Kviteseid. Daglig leder Svein Folløy ved Næringshagen og daglig leder Eva Brekka ved  NC Spektrum ga en orientering om utviklingen av Næringshagen og utfordringer og mulighetene framover. NC Spektrum med sine 230 kunder over hele Norge, er den største bedriften i Næringshagen. Hun fortalte at utbygging av Næringshagen var avgjørende for at bedriften kunne vokse. Bedriften har behov for folk med høy kompetanse. - Det er viktig at kommunen/ regionen legger godt til rette i forhold til tilflytting med blant annet skole og barnehage, sa blant annet Brekka.

Siste stopp var Dalen. På  Dalen Hotell fikk deltakerne servert lunsj i vakre omgivelser.  Deretter gikk turen til Scana Mar- El hvor markedsjef Olav Urbø fortalte om et nytt spennende marked - støttebåter til offshore vindmølleparker. -  Den største utfordringen vi har er nok mangel på risikokapital, sa blant annet Urbø. Dagen ble avsluttet med et engasjert innlegg om reiselivet i Telemark. Daglig leder ved Rauland Skiesenter Stein Birger Johnsen fortalte om utviklingen og utfordringene i reiselivet med vekt på utviklingen i Rauland.

NHO Telemark takker så langt alle politikerne for aktiv deltakelse på safari og ønsker godt valg med næringspolitisk perspektiv!