Skien kommune blant de beste på innovasjon

Skien kommune var en av tre finalister til regjeringens innovasjonspris som ble delt ut onsdag. Statssekretær Paul Chaffey delte ut prisen og berømmet Skien for sin samhandling med næringslivet.

Publisert 19.06.14

Telemark

Statssekretær Paul Chaffey delte ut prisen og berømmet Skien for sin samhandling med næringslivet.

Pilot i Program for leverandørutvikling

Skien kommune åpnet i år nye Lyngbakken sykehjem som er Norges mest moderne sykehjem spekket med nye løsninger innen velferdsteknologi. Anskaffelsen av varslingssystemer er gjennomført i samarbeid med Regionalt  Program for Leverandørutvikling i Telemark som har sikret god dialog med markedet.

Utvikler kultur for innovasjoner

Kommunen har satset videre på samarbeid med næringslivet gjennom etableringen av en testleilighet. Leiligheten er en møteplass for utvikling og samhandling innen velferdsteknologi. Her er det lagt til rette for å teste, demonstrere og verifisere ulike teknologiske hjelpemidler til hjem eller sykehjem.  Kommunen har også opprettet en testportal der gründere/ bedrifter kan teste og dokumentere sine produkter før lansering i markedet.

Vi gratulerer Skien kommune med finaleplassen. "Det er flott å se at Skien har videreført de gode erfaringene fra dialogprosessen rundt anskaffelsen til Lyngbakken sykehjem og er nå i ferd med å etablere en kultur for innovative anskaffelser i hele kommunen", sier Kerstin Laue som er prosjektleder for Regionalt Program for Leverandørutvikling i Telemark.