Mikrohyttene tilbyr unik skogsferie i Kragerø

Den nye reiselivsbedriften gir deg en opplevelse av de sjeldne.

Hytter i skogen

Fotograf: Mikrohyttene

Publisert 21.03.17

Telemark

NHO Telemark fortsetter reisen og presenterer nok en medlemsbedrift. Denne gangen gikk turen til Mikrohyttene i Kragerø. Den nye reiselivsbedriften ligger rett over vannspeilet av innsjøen Toke i Sannidal og er en opplevelse av de sjeldne.

Mikrohyttene i Kragerø har allerede gjester fra hele Europa. Unik design og stillheten i Sannidal-skogen er tydeligvis svært forlokkende.

Her kan du bo. Fotograf: Mikrohyttene.

#205

Dette er en historien om en manns kreativitet og ikke minst stå-på-vilje. Den tidligere dataingeniøren Per Inge Isaksen har en lang fartstid i oljebransjen, men i 2014 kjøpte han den gamle husmannsgården i Sannidal for å satse på turisme på heltid.

- Gården hadde ikke vært bebodd på 100 år så det var nok å ta tak i. Jeg "flyttet inn" med campingvogn og bygde nytt våningshus og garasjeanlegg. Søknadsprosessen for å opprette et "villmarkssenter" i et LNF-område var også krevende, men det løsnet til slutt etter at kommunen var på befaring.

Både designer og byggherre

Byggejobben har Per Inge gjort helt på egenhånd. Fotograf: Mikrohyttene.

#205

Med bistand fra Arktitekthuset har han designet hyttene selv og den første hytta "Kronen" stod klar høsten 2016. Med fire store vinduer mot vannet har man flott utsikt over naturen og fjellene i det fjerne. 

- Her kan du nyte den totale stillheten og oppdage naturen!

Jeg har nok den egenskapen til å se muligheter og kreative løsninger der andre bare ser skog og kratt. 
- Per Inge Isaksen 

#205

Hytte nummer to er under oppføring og skal hete "Dristig". Denne hytta er kun for de aller modigste der den henger seks meter over bakken, og er i ferd med å skli ned fra fjellet. Heldigvis er det bare en illusjon.

Visjonære fremtidsplaner

- Nå planlegger vi flere hytter, både mikrohytter og en "hobbithytte" under bakken. Alle hyttene skal ha sitt eget særpreg og innovative løsninger. Vi vil gjerne at folk kommer igjen og "prøver" alle hyttene for å finne sin favoritt. Her skal både barn og voksne kose seg. Du har naturen rett utenfor døra og fem minutter til vannet. Hinderløype for barn ferdigstilles nå, og på sommeren blir det mulighet for kano- og kajakkpadling. 

Foto: Venninene Mille Josefine (t.v) og Linnea storkoste seg i hinderløypen.

#205

Per Inge planlegger også for restaurant, samt kurslokaler i en tunnel ved den nedlagte jernbanelinja.

- Da må vi ordne en utstoppet "Grevling i taket", ler han. Jeg er både tålmodig og utålmodig med framdriften. Jeg koser meg med planleggingen, men ønsker at gjestene raskt skal få et komplett tilbud. 

Foto: Fem minutter fra hytteveggen ligger innsjøen Toke. Jentene spikker pinner og er klare til pølser på bålet i det nydelige vinterværet.

#205

Rådgivning fra NHO Reiseliv

-Jeg satt stor pris rådgivningen fra både NHO Reiseliv og NHO Telemark i denne oppstartsfasen. De bistod rundt dette med søknad om veiskilting, som jo er viktig når man driver en reiselivsbedrift.

Isaksen har fylt opp med oppgaver, men håper han på sikt vil involvere seg og delta på NHO Reiseliv sine kurs og møter.

- Jeg er jo forholdvis ny i reiselivet, så det kan nok ikke skade å øke kompetansen på noen fagområder og samtidig treffe hyggelige kollegaer fra bransjen, avslutter Isaksen.

Tekst: Vegard Angen Johnsen, NHO Telemark

Les mer om mikrohyttene her!