Vekst og verdiskaping i Nome

Positiv næringskonferanse på Ulefoss

Publisert 06.03.14

Telemark

Avisen Kanalen i samarbeid med Sparebank 1 Telemark og Innovasjon Norge arrangerte forleden konferansen Vekst og verdiskaping i Nome. Konferansen samlet 80 representanter fra næringsliv og offentlig forvaltning. 85% av deltakerne var fra bedrifter. Et positivt møtested for kunnskapsdeling, mingling og utvikling av Nomes næringsliv.

Knut Vareide fra Telemarksforsking snakket om strukturelle og ikke strukturelle forutsetninger for vekst. Fylkesordfører Terje Riis-Johansen og Bjørn Richard Johansen fra First House AS orienterte om Invest in Telemarks planer for nyetableringer innen industri og handel. Carl Diderik Cappelen, eier av Ulefos Jernværk ga et spennende innblikk i jernværkets omstilling fra tradisjonell industri til kunnskapsbedrift.

I tillegg var det bedriftspresentasjoner av Bandak konsernet, Topaz AS, Sparebank 1 og Midt Telemark Næringsutviklings strategiplan. Konferansier Bård Stranheim fra Innovasjon Norge summerte opp konferansen som et nyskapende og positivt tiltak for utvikling i Nome. Nå må nybrottsarbeidet i forhold til konferansens mange  gode ideer og innspill starte!