Vellykket besøk i Telemark

Ledelsen og administrasjonen i NHOs var imponert og svært godt fornøyd med besøket i Telemark

Publisert 21.04.16

Telemark

Med buss fra Oslo ankom sist mandag ledelsen og hovedstyret i NHO S til Notodden og Telemark Teknologipark. Der ble de tatt i mot av ordfører Gry Fuglestveit Bløchlinger , gründerne Torgeir Straand, Jon Olav Sperre og regiondirektør Nikolai Boye.

Telemark Technologies og Sperre er to bedrifter som har vært og er underleverandører til olje- og gass sektoren, men har nå klart å utvikle ny teknologi til blant annet oppdrettssektoren og til vannrensing. Et svært imponerende snuoperasjon i løpet av kort tid.

Turen gikk videre til Dyrsku`n hvor de ble møtt av ordfører Halfdan Haugan og daglig leder Geir Helge Espedalen. Her fikk vi høre om Dyrsku`ns historie, utvikling og betyding for både lokalsamfunn og Telemark

Siste bedriftsbesøk før avslutning og overnatting på Quality Straand Hotel & Resort var i Vest-Telemark Næringshage. Her ble de også møtt av ordfører Tarjai Gjelstad og leder av næringshagen Svein Foldøy. Næringshagens formål er å stimulere til utvikling og vekst i næringshagebedriftene. Næringshagen skal også legge til rette for gründere og være en aktiv aktør i arbeidet med å etablere og utvikle høykompetansearbeidsplasser i regionen. Deretter fikk vi innblikk i bedriften NC-Spectrum ved daglig leder Eva Brekka som også er medlem av NHO Telemarks styre. En imponerende bedrift med 15 ansatte høyt kvalifiserte medarbeidere .  

Turen ble avsluttet i Vrådal med Johan og Sigmund Straand som vertskap med en utmerket middag som avslutning på en fin dag. Straand Hotell ble etablert i 1864 og drives i dag videre av femte generasjon ved Sigmund Straand.

- Dette har vært en spennende dag hvor vi fikk et godt innblikk i regionens utfordringer , men også den gode entreprenørånden, pågangsmotet og optimismen som råder, sa adminstrerende direktør Kristin Skogen Lund.