- Vi må skape lyst til å flytte tilbake

Regiondirektøren i NHO Troms og Svalbard mener vi må få flere til å vende hjem igjen til Troms. På sin første dag av turneen "50 bedrifter på fem dager", møtte Christian Chramer flere bedriftsledere som sier kompetent arbeidskraft er en mangelvare. Se video!

Jane Johansen om rekruttering av kokker og servitører.

Publisert 27.04.15

NHO Arktis

- Vi må jobbe for at folk skal bli flinke i hoder, flinke med hender, og får brennende et hjerte etter å bo her, sier Christian Chramer, regiondirektør i NHO Troms og Svalbard.

Han mener det er fint at folk flytter for å få seg utdanning, men ser helst at de kommer tilbake etterpå.

- Hadde vært hyggelig med lokal dialekt

Innehaveren av Bios Cafe i Nordreisa sier det er vanskelig å få tak i flinke folk fra området. 

- Vi har vært nødt til å ansette kokker og servitører fra Tyskland, Ukraina og Litauen. De er veldig flinke, men det hadde vært hyggelig å kunne selge tørrfisk fra en med dialekt herifra, forteller Jane Johansen.

Søndag var første dagen av turneen der regiondirektøren i NHO Troms og Svalbard, Christian Chramer, skal møte 50 bedrifter på fem dager.  Flere av lederene han møtte fortalte om samme mangel på kompetent arbeidskraft som Jane Johansen.

CHristian Chramer med Jane Johansen (Bios Cafe), Trond Davidsen (Elektro Kjøl), Inger Birkelund (Ihana), Marius Johansen (Halti Næringshage) og Mona Salomonsen (Nordreisa Næringsforening og 3net). Terje Ansgar Evensen (Nordtro) var ikke tilstede da bildet ble tatt.

Følg oss på Facebook-siden til NHO Troms og Svalbard for å se flere bilder og mer video.