Ringer i Vannet

Lokale bedrifter gir håp til de som står utenfor arbeidslivet

9 bedrifter fikk utdelt synlig bevis for at de rekrutterer gjennom Ringer i Vannet (RiV), og bidrar til å få de som har falt underforarbeidslivet inn i fast jobb.

The Edge rekrutterer gjennom Ringer i Vannet

En av bedriftene som har ansatt gjennom RiV er The Edge hotell i Tromsø. Jan-Ove Agledahl har fått drømmejobben og arbeidsgiver ved Hilde Grønbech er strålende fornøyd.

Publisert 11.12.15

NHO Arktis

Når Tromsprodukt i samarbeid med NHO Troms og Svalbard inviterte til markering av faste ansettelser gjennom RiV, mottok hele 9 lokale bedrifter blomster og diplom for de viktige rekrutteringene. Neumann bygg, ISS Facility Ttomsø, Mesterbakeren Tromsø, RCA Avis Bilutleie, Clarion Hotell The Edge, Kaffebønna, Scandic Hotell Tromsø og Scandic Ishavshotell kan alle skilte med samfunnsbevisste ledere med stor vilje til å finne løsninger sammen.

Hadde bestemt seg for The Edge

Jan-Ove Agledahl hadde bestemt seg allerede før han fikk jobben at The Edge var drømmearbeidsgiveren. -Jeg hadde søkt mange jobber, men med hull i CVen og utdaterte referanser kom jeg aldri gjennom på jobbintervju. Dette var en unik mulighet, forteller Jan-Ove. HR og økonomiansvarlig ved The Edge Hilde Grønbech, har bare positive ting å si om å rekruttere fra de som har slitt med å komme tilbake. Det å ikke jobbe er stigmatiserende, det ødelegger manges selvfølelse og du mister troen på at du kan få deg jobb. Jan-Ove hadde derfor ikke tenkt å søke da muligheten åpnet seg etter 3 måneders arbeidspraktis ved hotellet. Etter direktøren personlig oppfordret han skjønte han at dette var hans sjanse. Han søkte og fikk jobben. The Edge er verdens beste arbeidsplass, stråler Jan-Ove og Hilde sammen.

Håp for flere

-Det er håp i adventstiden, når 2016 kommer vil ennå flere av de som har falt utenfor få muligheten gjennom RiV rekruttering ifølge NHO Troms og Svalbards diretør, Christian Chramer.

I Norge finnes det nå over 120.000 ledige, og dette tallet vil mest sannsynlig øke. Over 60. 000 under 30 år har falt utenfor arbeidslivet, det er en enorm kostand for samfunnet. Harrieth Henriksen tiltakskonsulent i Tromsprodukt sier at tilbakemeldingen på jobben de gjør er postivit og viser at det nytter, de som kommer fra Tromsprodukt får jobb. Til slutt er det viktig å understreke at uten NAV og Flyktningehjelpen, som er forutsettninge for at Tromsprodukt kan levere, vil ikke Ringer i Vannet være mulig.