Programmet for  årskonferansen 2016 er klart!

10. mars fra klokken 09.30 til 15.30 kan du få unik innsikt i fremtidens arbeidsliv når vi arrangerer vår årskonferanse på Scandic Ishavshotel i Tromsø.

Kompetanse i teknologi og realfag blir enda viktigere i det nye arbeidslivet. Sammenlignet med andre europeiske land har Norge relativt få studenter innenfor disse fagene.

Publisert 02.02.16

NHO Arktis

Konferansen starter med prosjektleder for NHOs nasjonale Årskonferanse, finnmarkingen Kristina Jullum Hagen som gjennom det siste året har ledet arbeidet med det som ble tidenes best rangerte årskonferanse. Deretter får du i rask rekkefølge Ole Petter Nyhaug fra Opinion og Simen Markussen fra Frischsenteret. Dette er foredragsholderne som fikk aller høyest rangering av publikum i Oslo. De vil snakke om hva vi kan vente oss når teknologi møter mennesker og om det blir jobber nok til alle.

Konferansen i år heter Remix og handler om hvordan teknologi endre arbeidslivet. Delingsøkonomi, big data, og internet of things står selvsagt dagsorden. For mange er dette ungdommens arena. Derfor har vi selvsagt invitert Vitensenterets egen klubb – Makerspace og kodekluben som skal vise oss hva de får til med 3D-printing og koding. 

Ingen årskonferanse uten debatt. Skoleeiere, politikere og næringslivsledere vil debattere de utfordringer vi står overfor i det  mange som av kaller den 4. industrielle revolusjon.

Vi holder oss lokalt og ungt utover dagen og har oppfinner og gründer Lars Theoder Kintel og Marte Skadsem fra Microsoft på listen over spennende foredragsholdere. Der finner vi også Petter Høiseth, konserndirektør i Sparebank1 Nord-Norge som skal forklare oss hvordan det er mulig å møte fremtiden ved å gi sluttpakker til 150 og samtidig ansette 50.

Helt til slutt kommer Norges hemmeligste pensjonist. Vi har invitert nylig avgått Etterretningssjef Kjell Grandhagen til å oppsummere dagen. Få vet bedre enn Grandhagen hva teknologi kan utrette og hvilke muligheter og utfordringer som kan vente oss. Han har brukt pensjonisttiden godt og var nylig på toppmøtet i Davos. Han skal fortelle oss hva han ville gjort for å møte fremtiden arbeidsliv om han fikk velge karriere igjen.

Velkommen skal du være! Det er bare 150 plasser så det lønner seg å være rask med påmeldingen.

Meld deg på her