Nå starter flyruta som forener Nordkalotten

Den 12. januar 2015 starter Arctic Airlink. Flyruten som knytter sammen Nord-Norge, Nord-Finland og Nord-Sverige. De tre universitetsbyene Oulu, Luleå og Tromsø får gjennom denne flyruten direkte kontakt med hverandre.

Publisert 27.11.14

NHO Arktis

-         Det er av stor betydning for framtidig vekst og utvikling av våre regioner at vi har et flytilbud øst-vest som gir mobilitet og konkurransekraft for næringslivet, og nyskapende reisemuligheter for folk flest, sier fylkesråd for samferdsel og miljø i Troms, Ivar B. Prestbakmo (Sp).

Dette er også meget godt nytt for store arrangementer i januar i Tromsø, som Tromsø Internasjonale Filmfestival og Arctic Frontiers, som gjennom dette åpner for nye besøkende fra våre naboland. Oppstarten sammenfaller nemlig med disse begivenhetene.

Endelig kan det også presenteres en ferdig tidstabell som er lagt opp for både næring og ferie/fritid i tre land, med muligheter for korrespondanser i og utenfor landsdelen. Flytypen som anvendes er en Saab 340 med plass til 33 passasjerer. Prestbakmo er også tilfreds med at ruten betjenes med et fly med trykkabin, og av Nextjet - en svært anerkjent svensk flyoperatør.

En av de som ønsker flyruten velkommen, er den engasjerte dataspill-gründeren Kim Daniel Arthur fra Tromsø. Han ser meget positivt på et tettere samarbeid med spesielt Oulu-miljøene, og er svært begeistret over mulighetene som åpner seg med flyruta mellom Tromsø- Luleå og Oulu.

-         Med Arctic Airlink vil samarbeidet tidsmessig bli mye lettere over landegrensene og mellom regionene. I Oulu er spillmiljøet svært interaktivt og Tromsø har mye å lære fra dem. Tilgjengelig personell med spisskompetanse innen IT gjør at både vi og andre fremover kan rekruttere dyktige fagfolk for eksempel fra Finland, sier Kim Daniel Arthur.

Arctic Airlink kommer til å ha trafikk fem dager i uken. Dette muliggjør arbeidspendling og tidstabellen er tilpasset korrespondanser videre mellom Arlanda, Umeå samt Pajala og Luleå og for videre reisende i Tromsø til Oslo, Hammerfest, Kirkenes, Bodø, Svalbard, Murmansk og Arkhangelsk. Fra Oulu er det mulig å fly videre til Helsinki.