Troms tok VM-gull

Jenny-Marlen S. Fossan fra Balsfjord tok gullmedalje under VM i yrkesfag. – En fantastisk prestasjon, sier fylkesråd for utdanning, Roar Sollied (V).

Publisert 17.08.15

NHO Arktis

- Jeg har sett henne i aksjon før, både i konkurranse og under generalprøve foran VM, så jeg skjønte det kunne gå vegen. Jeg gratulerer Jenny-Marlen hjerteligst, og hun vil få ekstra premie fra meg, sier fylkesråd for utdanning i Troms, Roar Sollied (V).

   -Jeg håper dette bidrar til at flere velger helsefagarbeiderfaget i årene fremover, sier gullvinneren selv til Worldskills Norway etter seremonien natt til mandag 17. august.

 VM i yrkesfag 2015 ble avviklet i Brasil, og Jenny-Marlen konkurrerte mot resten av verden i det yrket hun er så stolt av – helsefagarbeider. Til daglig jobber hun ved Balsfjord bo- og servicesenter i Troms. Fylkesråd Roar Sollied er glad for å kunne si at man kan nå helt til topps i verden etter å ha vært elev og lærling i Troms, og han takker opplæringskontoret KomOpp for god support til verdensmesteren.

 VM for yrkesfag samlet 1.189 deltakere under 23 år, fra mer enn 60 land, til konkurranse i 50 ulike yrkesfag. 19 unge nordmenn deltok i arrangementet, som avvikles som et mini-OL med åpningsseremoni, konkurranser og avslutningsseremoni med medaljeutdeling. Hvor altså Troms sin egen deltaker stod øverst på pallen da avslutningen fant sted natt til mandag norsk tid.

NHO Troms og Svalbard gratulerer.