Ringer i Vannet (IA)

Tromsø-suksess for inkluderende arbeidsliv

– Vi gjør noe samfunnsnyttig samtidig som vi får vi prøvd eventuelle ansatte før en ansettelsesprosess. I tillegg får deltakeren vist seg fram, sier Stian Pedersen, daglig leder for Bakerhuset i Tromsø. NHOs regiondirektør oppfordrer flere bedrifter til å rekruttere via prosjektet Ringer i Vannet.

Robert Eriksson møter RiV deltakere på Bakehuset

Latteren satt løst da Ministeren (t.v) møtte deltakerne i RiV.

Publisert 29.10.15

NHO Arktis, Ringer i vannet

Arbeids- og inkluderingsministeren Robert Eriksson fikk smake på suksessoppskriften Ringer i Vannet (RiV), da han besøkte Bakehuset Nord-Norge og Tromsprodukt i Tromsø. Begge bedriftene er sentrale i NHOs satsing på Ringer i Vannet, prosjektet som skal få personer med hull i CVen eller de som står utenfor arbeidslivet ut i praksis og inn i jobb.  

Se reportasje i NRK (første innslag i sendingen)

Fakta om Ringer i Vannet

  • Rekrutteringsstrategi der vi kostnadsfritt kobler mennsker med hull i CV-en med NHO-bedrifter.
  • Over 1.600 NHO-bedrifter er så langt med på prosjektet.
  • I 2016 ble 1.550 personer rekruttert fra tiltaksbedrift til en NHO-bedrift.
  • Tett oppfølging av kandidat og arbeidsgiver før, under og etter ansettelse.

Smilene satt løst da en tydelig interessert statsråd fikk møte to av Tromsprodukts kandidater som er trent og rekruttert gjennom attføringsbedriftens rekrutteringprogram, Ringer i Vannet. Lars og Hassan har begge sitt virke ved Bakehuset i Tromsø og Hassan har gått veien via yrkes- og språktrening til fast jobb i Nord-Norges største bakerikonsern.

Les også: Slik blir du Ringer i Vannet- bedrift

Troms skal sysselsette 100 med RiV

– I Troms har vi som mål å sysselsette 100 personer gjennom RiV i 2016.  Dette trepartssamarbeid er en vinneroppskrift. Programmet Ringer i vannet og samarbeidet mellom bedrift, attføringsbedrifter og NAV sparer samfunnet for milliarder, bedriftene for millioner og er uvurderlig for enkeltindividet som kommer inn i et jobbmiljø og meningsfylt arbeid, sier regiondirektør Christian Chramer i NHO Troms og Svalbard.

NHO Troms og Svalbard har et ambisiøst mål om at de skal rekrutteres 100 personer i 2016.

- Men med så dyktige attføringsbedrifter som Tromsprodukt, et samspillende NAV og villig NHO-bedrifter som  Bakehuset Nord-Norge,  har jeg stor tro på at vi kan gå foran som et godt eksempel og bli årets RiV region, sier Chramer engasjert.

Så langt i år viser NHOs tall at 1050 har kommet ut i jobb gjennom Ringer i vannet-programmet. NHO tilførte dette viktige IA-tiltaket syv nye stillinger i 2015 og arbeidet i NHO og attføringsbedrifter og NHO-bedrifter i hele landet har allerede spart samfunnet for over en milliard.

Hogne Lauksund i Tromsprodukt jobber med arbeidsrekruttering daglig understreker at jobbforankret læring er veien å gå for å få innvandrere og andre som har falt utenfor arbeidslivet ut i jobb. Skal vi nå 100 RiV ansettelser i 2016 er oppfordringen klar til alle bedrifter i rekrutteringsfase: ta kontakt, RiV kan være løsningen.

Et vellykket samarbeid, fra venstre: Adm. dir Tromsprodukt Andreas Østenrød, Regiondirektør NHO Christian Chramer, Adm. dir Bakehuset Inge Forså og NAV leder Geir Jacobsen.

Tromsprodukt + NAV + Bakehuset+Flyktningtjenesten = suksess

Statsråd Eriksson fikk på sitt timelange besøk høre om hvordan Tromsprodukt jobber sammen med NAV, Tromsø kommune Flyktningtjenesten og næringslivet med et tydelig mål om å få personer med hull i CVen og språkutfordringer ut i fast arbeid.

Bakehuset som var vertskap tok også med besøket rundt i produksjonslokalene hvor så mange som tolv personer har vært innom i yrkestrening siden 2013. Alle har fått verdifull opplæring og erfaring som egner seg på CV'en i videre jobbsøking, mens så mange som fire kandidater fra Tromsprodukt også fått fast tilsetning hos Bakehuset Nord-Norge.

En strålende fornøyd administrerende direktør Inge Forså fikk delt ut smaksprøver av både knekkebrød og brødvarer til gjestene.

Som avslutning fikk Eriksson overrakt en diger marsipankake med Ringer i Vannet-logo. Symbolsk nok overlot han den til administrerende direktør i Tromsprodukt, Andreas Østenrød som fikk ta den med for å spre en takk som ringer i vannet til sine ansatte for arbeidet med å få flest mulig ut av ledighet og inn i arbeidslivet.

 

 

Kontakt oss

Christian Chramer

Direktør

Medlem og region

christian.chramer@nho.no
Mobil
92882360