Vant innovasjonspris – ga bort pengene

NHO-bedriften Moolight Mountain Gear fra Kvænangen i Troms vant Agenda Nord-Norges innovasjonspris på 100 000 kroner. Det første gründeren Bjarte Hollevik gjorde etter at applausen hadde stilnet var å gi bort pengene til en gründer som trengte pengene mer enn han.

Mann på ski

Jan Arne Pettersen suser nedover på Moonlight Mountain Gear ski Fotograf: Moonlight Mountain Gear

Publisert 08.11.16

NHO Arktis

 -    Jeg har gitt pengene som var et aksjeinnskudd til noen som trengte det mer enn meg. Akkurat nå er jeg mest ute etter en bankforbindelse som vil være med å gi oss økonomi for å satse videre og ikke en aksjeutvidelse. Da passet det bedre at bedriften Windforce fikk aksjeinnskuddet fra Norinnnova, forklarer Bjarte. Han gikk likevel ikke tomhendt fra kåringen. I tillegg til verdifull tid til å presentere sitt produkt og sin bedrift til 470 deltaker fra næringsliv, forvaltning og akademia fikk alle finalister 20 000 kroner fra Trond Mohn.

Glad vinner Bjarte Hollevik gründeren av Moonlight Mountain Gear sammen med Christian Chramer (reg.dir NHO Troms og Svalbard), Kristin Skogen Lund (adm. dir NHO) og Eirik Losengaard Mevik Fotograf: NHO

glad vinner

Moonlight Mountain Gear produserer supersterke hodelykter med opptil 12 000 ekte lumen for ekstremsportutøvere og profesjonelle aktører i havbruksnæring, industri og sikkerhetsbransjen. I tillegg har bedriften fra Kvænangen i Nord-Troms utviklet superlette toppturski og verdens letteste telemarkbindinger. Med innovasjonverksted i Burfjord og produksjon i Kina er Hollevik og Moonlight Mountain Gear et godt eksempel på mulighetene digitalisering og global handel gir norske bedrifter.

-   Vi møtte Bjarte og bedriften hans på en bedriftsturne sammen med ordføreren i Kvænangen. Vi var overbevist om at et medlemskap i NHO ville være av verdi for Bjarte og hans gründerbedrift og fikk han med i NHO i september. Siden har vi brukt hans produkter som bedriftseksempel og case i våre presentasjoner. Vi var ikke i tvil om at Moonlight var rett bedrift å fremme for innovasjonsprisen da Agenda Nord-Norge utlyste årets stipend og vi er selvsagt både stolt og glad for at Bjarte vant, sier regiondirektør Christian Chramer i NHO Troms og Svalbard.

 NHOs administrerende direktør Kristin Skogen Lund fikk møtt prisvinneren i Alta og lot seg imponere over ståpåviljen til Hollevik. Han hadde kjempet seg opp fra sengen etter å ha vært slått ut med lungebetennelse i flere dager. Likevel var han i stand til å dra i land seieren og begeistre salen som stemte han frem som vinner av over 60 innsende forslag.