- En ny ring i vannet

NHO Trøndelag er første arbeidsgiver ut i samarbeid med NTNU som skal gi studenter praksisplass i næringslivet

Masterstudent ved NTNU Erling Riddervold skal skrive om kommunestruktur og kommunesammenslåing for NHO Trøndelag

Publisert 21.01.15

Trøndelag, Ringer i vannet

Som første arbeidsgiver ut har NHO Trøndelag inngått et samarbeid med NTNU som skal gi en student praktisk erfaring fra næringslivet.

- NTNU har satt i gang et prosjekt for studenter som har behov for en praksisperiode i næringslivet, enten for å få relevant arbeidserfaring, få en avveksling fra studiene eller rett og slett for å bli inspirert til å fortsette med studiene, forteller Janne Krohn-Hansen, som er prosjektleder for Ringer i Vannet ved NHO Trøndelag.

- Dette samarbeidet er på en måte enda en ny «ring» i Ringer i Vannet-prosjektet, og vi er stolte av at NHO Trøndelag er første arbeidsgiver ut i dette samarbeidet med NTNU. Ringer i Vannet jobber for at våre medlemsbedrifter skal ta et ansvar for å inkludere grupper som av ulike årsaker står utenfor arbeidslivet, og nå har vi selv muligheten til å ta dette ansvaret og vise at en slik praksisordning gir gevinst begge veier.

Kommunestruktur

Hver mandag frem til april skal masterstudent i historie ved NTNU, Erling Riddervold, jobbe på kontoret til NHO Trøndelag.

- Jeg skal jobbe med tema kommunestruktur og kommunesammenslåing. Arbeidet skal ende opp i en rapport som skal legges frem som styresak for styret i NHO Trøndelag, forteller Erling.

- Dette er en vinn-vinn situasjon, fortsetter Janne. Erling får relevant arbeidserfaring og mulighet til å knytte kontakter i næringslivet, mens NHO Trøndelag får hjelp til å utrede en sak som er kjempeviktig for oss. Dette er også i tråd med styret i NHO Trøndelags ønske om å knytte næringslivet i Trøndelag og studiemiljøet tettere sammen.

Les mer om Ringer i Vannet her