- Kommer lengre når noen kan gå god for deg

Alder er ingen hindring for 63 år gamle Terje Lilleberre som etter tid utenfor arbeidslivet er tilbake i jobb igjen gjennom Ringer i Vannet.

#205

Terje har fått jobb via Ringer i Vannet, her med Eirik Weflen i Adecco. Fotograf: Janne Krohn-Hansen.

Publisert 07.07.16

Trøndelag, Ringer i vannet

Etter mange år i arbeidslivet opplevde Terje Lilleberre å bli arbeidsledig i en alder av 63 år. Selv om hans CV er både lang og innholdsrik var det ikke enkelt å komme seg inn på arbeidsmarkedet igjen.

- Det gjør noe med deg når du selv vet at du er kompetent, men ikke får svar på søknadene du sender inn, forteller Terje.
- Det er ikke bra for noen å være i en slik situasjon over tid.

Gjennom NAV ble Terje satt i kontakt med arbeids- og inkluderingsbedriften Rosenvik, der han blant annet deltok på jobbsøkerkurs og interessetesting. På et av disse kursene hadde Rosenvik invitert inn Eirik Weflen fra Adecco i Trondheim, og det skulle vise seg å være heldig både for Terje og Adecco.

- Det var første gangen jeg holdt et jobbsøkerkurs hos Rosenvik, sier Eirik Weflen.
- Kurset ble en veldig positiv opplevelse, det var mange engasjerte jobbsøkere tilstede, og før jeg dro derfra så hadde jeg fått med meg CV fra flere av kursdeltakerne.

Rask prosess

Fra Terje leverte sin CV til Eirik hos Adecco, tok det bare en og en halv time før han fikk en telefon med spørsmål om å komme inn til intervju.

- Det må være en av de raskeste prosessene vi har hatt, smiler Anita Jacobsen, som var den hos Adecco som ringte Terje.
- Det ble nesten litt rift om Terje hos oss fordi han har så mye erfaring, og fordi vi så at det var en match her mellom Terjes erfaring og behov hos flere av våre bedriftskunder.

En av bedriftskundene til Adecco som hadde behov for arbeidskraft med Terjes erfaring var Bring, og en uke etter at Terje hadde vært inne til intervju hos Adecco, deltok han på informasjonsmøte hos Bring før han startet i et 10-ukers arbeidsoppdrag.  

- En fordel med å gå igjennom oss i Adecco er at vi screener bedriftene på forhånd, vi vet hva bedriftene ønsker og da er vi allerede kommet et steg lengre, sier Khatereh Småvik i Adecco.
- Jobben blir også mye enklere for oss når vi har å gjøre med medarbeidere som er så motiverte som det Terje er, da er det ikke så vanskelig å selge kandidaten inn til en våre kunder.

Alder ingen hindring

I dag er det mange diskusjoner rundt eldre arbeidstakere og hvorvidt alder er en hindring på jobbmarkedet eller ikke. Hos Adecco er de klare på at alder ikke er noen hindring.

- Her fikk vi motbevist at alder er en hindring, vi fikk solgt inn erfaringen og alle fordelene det er ved å ansette eldre arbeidstakere, sier Khatereh Småvik.
- Vi er ute etter erfaringen, og er det en match i forhold til kompetanse og motivasjon så er ikke alderen interessant for oss.

Fra venstre: Anne Bente Aune (Prima), Rigmor Selbekk (Rosenvik), Anita Jacobsen (Adecco), Khatereh Småvik (Adecco), Terje Lilleberre, Eirik Weflen (Adecco) og Janne Krohn-Hansen.

#205

Terjes historie har også blitt en inspirasjonskilde.
- Terje var den eldste jobbsøkere blant våre kandidater på Rosenvik, og de andre er blitt veldig inspirert av at Terje var så kjapp med å få seg jobb, sier Rigmor Selbekk ved Rosenvik.

Hovedpersonen selv roser samarbeidet mellom Rosenvik og Adecco.
- Når du kommer inn via Rosenvik og Adecco så har man allerede noen som kan gå god for deg, en forlenget arm inn i arbeidslivet som kan hjelpe deg med å åpne dører, sier Terje Lilleberre.
- Jeg har mye mere tro på å ha noen til å representere deg, og presentere deg, enn å sitte med dette alene.

Samfunnsansvar

Ringer i Vannet bistår NHOs 23.000 medlemsbedrifter med rekrutering av arbeidskraft. Prosjektet kartlegger bedriftenes behov og søker å finne riktig person til jobben. Folk som har falt utenfor arbeidslivet får dermed en viktig mulighet til å komme seg i lønnet arbeid. For Adecco har samarbeidet med Ringer i Vannet vært en del av et ønske om å ta større samfunnsansvar.

- Vi har hatt en rekrutteringsavtale med Ringer i Vannet i flere år, sier Eirik Weflen.
- For oss så startet det med et ønske om å ta et større samfunnsansvar gjennom å hjelpe flere som har havnet utenfor arbeidslivet inn igjen, men vi har jo etter hvert sett at vi får så utrolig mye igjen for det selv.

Som bevis på den vellykkede rekrutteringen fikk Adecco utdelt diplom av regionansvarlig for Ringer i Vannet i Trøndelag og Nordland, Janne Krohn-Hansen. Hittil i år har Janne delt ut 11 slike diplomer og hun oppfordrer også andre arbeidsgivere til å tenke nytt i forhold til rekruttering.

- Ringer i Vannet er NHOs bidrag til å hjelpe våre medlemsbedrifter til å få tak i flere folk, sier Janne Krohn-Hansen.
- Vi vet at det er mangel på arbeidskraft der ute og vi oppfordrer arbeidsgivere til å tenke nytt i forhold til rekruttering, til å bruke både bemanningsbyråene og arbeids- og inkluderingsbedriftene. Disse er tett på kandidatene og kan bidra til å finne den perfekte matchen for nettopp din bedrift.

Les mer om Ringer i Vannet

Les mer om Rosenvik

Les mer om Adecco