- Vi trenger en dugnad for inkludering

Stadig flere i arbeidsdyktig alder står utenfor arbeidslivet samtidig som næringslivet har et udekket kompetansebehov. – Vi trenger en massiv dugnad for arbeidsinkludering, sier daglig leder i Fides, Roar Vikvang.

#205

Fra venstre: Janne Krohn-Hansen, regionsansvarlig for Ringer i Vannet i Trøndelag og Nordland, Roar Vikvang, daglig leder i Fides, Lindis Sørnes, markedskontakt næringsliv ved NAV, Arild Vollan, hotellsjef ved Scandic Hell, Jan Ketil Kristiansen, etasjemedarbeider ved Scandic Hell og Tord Lien, regiondirektør i NHO Trøndelag. Fotograf: NHO Trøndelag

Publisert 25.10.17

Trøndelag, Ringer i vannet

I dag arrangerte NHO Trøndelag frokostmøte på Stjørdal med tema inkludering i arbeidslivet. En av de viktigste utfordringene i arbeidslivet i årene fremover er å få inkludert flere inn i jobb, også de som av ulike grunner står utenfor arbeidslivet i dag.

Daglig leder i arbeids- og inkluderingsbedriften Fides, Roar Vikvang, brukte deler av sitt innlegg til å oppfordre til en storstilt dugnad.

- Stadig flere i arbeidsdyktig alder står utenfor arbeidslivet, samtidig som næringslivet har et udekket kompetanse- og rekrutteringsbehov, sier Roar.
- Jeg tror ikke næringslivet er godt nok informert om utfordringene vi står ovenfor. Skal vi klare å løse dette må det en massiv dugnad til, der både arbeids- og inkluderingsbedriftene, NAV og næringslivet drar i samme retning.

Les mer: Kompetansebarometeret 2017 – Stort udekket kompetansebehov

Ser verdien av inkludering

En av mange bedriftsledere som tar arbeidsinkludering på alvor er hotelldirektør ved Scandic Hell, Arild Vollan. Med seg hadde han en av sine ansatte på hotellet, Jan Ketil Kristiansen, og sammen fortalte de om prosessen da Jan Ketil ble rekruttert gjennom Ringer i Vannet etter å ha vært utenfor arbeidslivet i flere år.

- Vi ser verdien av å legge ned arbeid i inkludering i vår bedrift, sier Vollan.
- Når vi lykkes så har det så stor verdi, både for hotellet, for arbeidsmiljøet og for den enkelte.

Les mer: Adresseavisen - Alkoholikeren som ble hotellets oppfinner og ass. husøkonom

Les mer om Ringer i Vannet