-De ansatte er vår viktigste ressurs

Hotelldirektør Kim Engan Strand ved Quality Airport Hotel Værnes fikk vist frem både ansatte og hotell under besøk av arbeids- og sosialminister Robert Eriksson

Hotelldirektør Kim Engan Strand overrekker statsråd Robert Eriksson en donasjon for bevaring av 40.000 m2 regnskog. Foto: NHO Trøndelag/Aina Kristiansen

Publisert 17.02.15

Trøndelag

Mandag denne uken fikk Quality Airport Hotel Værnes besøk av arbeids- og sosialminister Robert Eriksson. Hotelldirektør Kim Engan Strand viste ministeren, og resten av delegasjonen fra arbeids- og sosialdepartementet rundt om på hotellet som ligger midt i Stjørdal sentrum.

Behov for mer fleksibilitet

I løpet av besøket fikk ministeren også høre om hvordan hotellet jobber med rekruttering. Quality Airport Hotel Værnes er en av bedriftene som har signert rekrutteringsavtale gjennom Ringer i Vannet-prosjektet, og hotelldirektør Kim Engan Strand er opptatt av å gi mennesker som av ulike grunner har stått utenfor arbeidslivet en sjanse. Gjennom prosjektet har hotellet rekruttert to medarbeidere som nå har gått over i faste stillinger, i tillegg har de tatt inn tre nye som nå er inne i en praksisperiode.

- De ansatte er vår viktigste ressurs og vi ønsker at fast ansettelse skal være hovedregelen. Det gir trygghet, stabilitet og kontinuitet for alle, men for oss som skal få turnus til å gå opp, og som opplever store sesongsvingninger, så har vi også behov for større grad av fleksibilitet enn det vi har i dag, fortalte hotelldirektør Kim Engan Strand.

Faste ansettelser er hovedregelen

Arbeids- og sosialministeren fulgte opp med å understreke at det nettopp er næringslivets behov for større fleksibilitet som er bakgrunnen for forslagene til endringer i arbeidsmiljøloven.

- Vi ser at bedrifter har behov for fleksibilitet og smidighet for å kunne tørre å ansette flere folk. I tillegg til dette må vi gi folk en sjanse til å få vist seg frem i arbeidslivet, fortalte Robert Eriksson. Ministeren fortsatte med å si at arbeidsmiljøloven er en vernelov og det også skal være det i fremtiden.

- Fremdeles er det faste ansettelser om skal være hovedregelen, men vi trenger mer fleksibilitet. Arbeidslivet er i endring, og det må vi ta hensyn til, fortsatte Eriksson.

Les mer om forslaget til ny arbeidsmiljølov her