Alexandra Bech Gjørv blir ny konsernsjef i SINTEF

Regiondirektør Merethe Storødegård ser frem til å videreføre det gode samarbeidet med Sintef med Alexandra Bech Gjørv som konsernsjef

Publisert 01.07.15

Trøndelag

"Styret har funnet at Alexandra Bech Gjørv er den beste til å lede SINTEF inn i en ny tid. Hun har god kjennskap til SINTEF, bred industriell og internasjonal erfaring og personlige egenskaper som vil bidra til å løfte SINTEF videre. Styret oppfatter hennes samfunnsengasjement og gode vurderingsevne som en styrke for SINTEF, og vi er svært glad for at hun har takket ja til stillingen", sier styreleder R. Rasmus Sunde. Han opplyser at det var flere svært godt kvalifiserte kandidater til stillingen.

Alexandra Bech Gjørv etterfølger Unni Steinsmo som har varslet at hun ønsker å gå av ved fylte 62 år, etter 11 år som konsernsjef.  I denne perioden har SINTEF styrket sin posisjon som en ledende aktør for oppdragsforskning i Europa.

Alexandra Bech Gjørv blir ansatt i SINTEF fra 15. september 2015, og går inn i stillingen som konsernsjef 2. januar 2016. Hun vil bruke månedene før hun tiltrer til å bli godt kjent med virksomheten.