Besøk Yrkes-NM + Opplærings-dagan 2014 i Trondheim

Yrkes NM og yrkesmessa "Opplæringsdagan" arrangeres i Trondheim spektrum fra 28-30 oktober. Det har aldri vært så mange deltakere og utstillere som i år. I tillegg kan du delta på flere relevante seminarer.

Publisert 08.09.14

Trøndelag, Kompetanse

Under arrangementet vil det foregå yrkeskonkurranser i 28 forskjellige yrkesfag, alt fra service og håndverksfag til helsefag og industrifag. Se oversikten over hvilke fag det konkurreres i. De fleste konkurransene er Norgesmesterskap, mens det også er regionale mesterskap og landskamp.

NHOs lands – og bransjeforeninger samarbeider også med opplæringskontor og andre for å lage gode utstillinger for hvert enkelt fag. Se hvor de enkelte utdanningsprogrammene og yrkeskonkurransene er på konkurranseområdet. Last ned hallkartene. Nytt av året er det at LO og NHO har en stor felles stand. Her vil vi profilere arbeidslivets mange dyktige lærebedrifter og lærlinger. Vi vil sette yrkesfag og behovet for yrkesfaglig kompetanse på dagsorden og hvilke politiske rammebetingelser vi krever for å styrke yrkesfagene ytterligere. Tirsdag den 28. oktober kl. 1500-1600 inviterer vi til seminaret "På rette vei – Et løft for fagutdanningen", der du møter LO og NHOs ledelse, samt får høre debatt mellom Martin Henriksen (A) og Kent Gudmundsen (H). Onsdag den 29 oktober kl. 1500-1600 setter vi lærlingeklausulen på dagsorden. Da inviteres du til seminaret: "Kraften i offentlige anskaffelser – Hvordan sikre bruk av lærlinger?

De samme dagene, men fra kl. 1630-1710 inviterer vi alle som er foresatte til ungdommer på seminaret "Du er ditt barns viktigste karriereveileder – Bli den beste!". Uansett hvor og når du kommer innom Yrkes-NM og Opplæringsdagan disse dagene så lover vi deg mye energi og tro på framtidas kompetente fagarbeidere.

Du finner program for dagene her

I mange av fagene danner mesterskapet uttak til neste års Yrkeslandslag, som skal til Yrkes-VM i Brasil i august 2015.

Arrangementet er et samarbeid mellom WorldSkills Norway, Opplæringsdagan, Trondheim kommune og Sør-Trøndelag fylkeskommune.