Dag 2 av NHO Trøndelags medlemsturne

NHO Trøndelags medlemsturne ruller videre og tirsdag denne uken besøkte vi bedrifter i Namsos og Rørvik.

#205

På dag to av vår medlemsturne besøkte vi Birger Pedersen AS i Namsos.

Publisert 26.10.16

Trøndelag

Denne uken startet NHO Trøndelag sin andre medlemsturne for året. I løpet av fem dager skal vi dra rundt i regionen for å møte 50 av våre medlemsbedrifter.

Ved å komme enda tettere på hverdagen til bedriftene er målet å få verdifull kunnskap om utfordringene og behovene våre medlemmer har.
Her kan du lese en oppsummering av medlemsturneens dag 2.

NHO Trøndelag besøkte Kysthotellet Rørvik i forbindelse med høstens medlemsturne. Fra venstre: Merethe Storødegård, daglig leder ved Kysthotellet Anne Grethe Eriksen og Kari Mæland

#205

Vi startet dagen på besøk hos Kysthotellet Rørvik sammen med daglig leder Anne Grethe Eriksen. Kysthotellet er et lite hotell men med et stort hjerte som kan tilby både overnatting, konferansefasiliteter og opplevelser langs Namdalskysten. Hotellet satser stort og skal blant annet bygge ut en ny fløy.

Aina Kristiansen og Janne Krohn-Hansen med daglig leder Erik Flasnes.

#205

Flasnes Transport er en viktig bedrift i Namdalen med lange tradisjoner. Daglig leder Erik Flasnes forteller at bedriften har som mål å dekke næringslivet i Midt-Norges behov for transport gjennom fleksible transportløsninger, pålitelighet og erfarne transportører. Flasnes Transport har utviklet seg mye de senere årene og har i dag over 20 lastebiler og 28 årsverk.

I 1984 bestemte innbyggerne i den lille grenda Garstad i Vikna kommune at no måtte gjøres som motvekt til alle nedleggelsene de hadde opplevd de senere årene. Dermed ble ideen om å starte en fabrikk for produksjon av isoporkasser for den lokale oppdretts- og fiskeindustrien født. I dag har Viplast AS 30 ansatte, en solid stab av fagfolk og et moderne og helautomatisert anlegg som sørger for at bedriften kan produsere opptil 18.000 isoporkasser i døgnet.

Hos Mester-Bygg i Namsos fikk en prat med daglig leder Bjarne Holmsen om både tømrer- og snekkerfaget, rammebetingelser for næringslivet og rekruttering. Mester-Bygg er den lokale leverandøren av Mesterhus i Namdalen, men kan også tilby andre typer hus enten det er til privatpersoner, næringsliv eller offentlige byggherrer.

I Namsos fikk vi også besøke Mester-Bygg AS og daglig leder Bjarne Holmsen.

#205

Elcom AS er en elektronentreprenør i Rørvik med lang erfaring og bred kompetanse innen elektriske installasjoner. Noen av arbeidsområdene er maritim, elektro, installasjon, automasjon, belysning og varmepumper.

Birger Pedersen AS er et Namsosfirma med over 100 års historie. Det hele startet med trelast, men i løpet av årene har bedriften også hatt store virksomheter både på Svalbard og i Brønnøysund. I dag er Birger Pedersen et stort entreprenørselskap med base i Namsos og har de siste årene stått for utbygging av mange spennende nærings-, skole- og industribygg i Midt-Norge. Daglig leder Egil Barland og resten av ledelsen er også veldig opptatt av rekruttering til yrkesfag og har i løpet av det siste året tatt inn over 15 nye, unge medarbeidere.