Dag 3 av NHO Trøndelags medlemsturne

Onsdag denne uken fortsatte NHO Trøndelags medlemsturne til bedrifter i Namsos, Flatanger og Grong.

#205

NHO Trøndelag på besøk hos vår medlemsbedrift Namsskogan Familiepark.

Publisert 27.10.16

Trøndelag

Denne uken startet NHO Trøndelag sin andre medlemsturne for året. I løpet av fem dager skal vi dra rundt i regionen for å møte 50 av våre medlemsbedrifter.

Ved å komme enda tettere på hverdagen til bedriftene er målet å få verdifull kunnskap om utfordringene og behovene våre medlemmer har.
Her kan du lese en oppsummering av medlemsturneens dag 3.

Det ble også tid til å hilse på noen av dyrene i Namsskogan Familiepark i forbindelse med NHO Trøndelags medlemsturne.

#205

Namsskogan Familiepark ble åpnet i 1989 og har siden vært en av de best besøkte attraksjonene i Trøndelag. Blandingen mellom spennende og sjeldne dyr i den ene halvdelen av parken, og spennende aktiviteter for hele familien i den andre halvdelen, gjør at mange familier velger familieparken langs Namsen som en del av sin ferie. De siste sesongene har over 60 000 besøkt familieparker hver sesong.

Jon Uthus på besøk hos Grong Elektro og daglig leder Tore Grong.

#205

I Grong ble det også anledning til å besøke elektrobedriften Grong Elektro AS. Tore og Joar Grong startet bedriften i 1998 med målsetting om å utføre landbaserte elektriske installasjoner til god kvalitet og riktig pris. I dag har Grong Elektro 8 årsverk og kvalitet er fremdeles bedriften viktigste mål, noe som gjenspeiles i de faglærte medarbeiderne.

På NHO Trøndelags medlemsturne fikk vi også mulighet til å avlegge Grong Bilservice et besøk.

#205

Like nord for avkjørselen til Grong sentrum ligger Grong Bilservice AS. Her kan kunder finne et bredt utvalg i nye og brukte biler og et eget stort verksted med lakk og oppretteravdeling. Bedriften er merkeforhandler for Subaru i hele Namdalen og servicesenter for Fiat. Bedriften har 10 årsverk og engasjerte medarbeidere som jobber for å sette kundene i fokus.

Hanne Falstad i NHO Trøndelag på besøk hos rørleggerbedriften Grannes VVS.

#205

Grannes VVS er Namdalens lokale Bademiljø-rørlegger. Bedriften startet opp i 1977 og har i dag over 20 høyt kvalifiserte ansatte. Grannes har også et fokus på bærekraft og miljøvennlige energiløsninger. De var blant annet ansvarlige for installasjonen på Fyret på Jøa, som er Norges mest teknisk avanserte bygg i sitt slag.

I forbindelse med NHO Trøndelags medlemsturne besøkte Hanne Falstad og Janne Krohn-Hansen Salsnes Filter i Namsos.

#205

I 1991 utviklet Salsnes Filter et mekanisk filtreringssystem til behandling av vann til settefiskanlegg i Norge og det var startet på et lite næringseventyr i Namsos. Markedsgjennombruddet kom i 1998 da Salsnes Filter-systemene kunne bevise at renseteknologien tilfredsstilte nye europeiske og norske krav til utslipp. I 2012 ble bedriften kjøpt opp av Trojan Technologies og driver nå som et varemerke innen forretningsgruppen Trojan Technologies

På besøk hos Namsos Næringsforening og daglig leder Eva Flått.

#205

Fra Salsnes gikk turen innom Namsos Næringsforening. Foreningen er en profesjonell interesseorganisasjon for næringslivet i og rundt Namsos og har i dag hele 175 medlemsbedrifter. 10. november arrangerer Namsos Næringsforening konferansen Connecting Namdalen. Mer informasjon om konferansen og påmelding får du her.

VI takker Bilsenteret Namsos og daglig leder Lars Håvard Hansen for at vi fikk besøke bedriften i forbindelse med NHO Trøndelags medlemsturne.

#205

I Namsos ligger også Bilsenteret Namsos AS, som er forhandler av Volkswagen og leverer både nye og brukte biler, i tillegg til god service. Daglig leder Lars Håvard Hansen lærte oss mer om bilbransjen og bedriften som i dag har 16 årsverk og er en viktig del av næringslivet i Namdalen.

Den tredje dagen i NHO Trøndelags medlemsturne ble avsluttet hos Bjørøya AS i Flatanger.

#205

Familiebedriften Bjørøya AS skaper vekst og har i dag nesten 5 millioner laks i vannet. Med sine 7 konsesjoner produserer Bjørøya ca. 10 000 tonn laks til en verdi av om lag 300 millioner kroner. I dag består bedriften av i overkant av 20 faste ansatte og driver oppdrett på 3 ulike lokaliteter.