Dag 4 av NHO Trøndelags medlemsturne

På medlemsturneens fjerde dag besøkte vi bedrifter i både Trondheim, Melhus, Kvål og Orkanger.

#205

På besøk hos Shawcor på medlemsturneens første dag.

Publisert 31.10.16

Trøndelag

Forrige uke startet NHO Trøndelag sin andre medlemsturne for året. I løpet av fem dager reiste vi rundt i regionen for å møte 50 av våre medlemsbedrifter.

Ved å komme enda tettere på hverdagen til bedriftene er målet å få verdifull kunnskap om utfordringene og behovene våre medlemmer har.

Her kan du lese en oppsummering av medlemsturneens dag 4.

Turneens fjerde dag startet hos Clarion Hotel & Congress på Brattøra i Trondheim.

#205

Dagen startet sammen med hotelldirektør Hilde Alice Kvernrød på Clarion Hotel & Congress på Brattøra. Hotellet er en viktig del av reiselivsbransjen i Trøndelag, har 400 rom, bar og restaurant, i tillegg til en stor konferanseavdeling med 18 møterom. I dag er det rundt 100 faste ansatte ved hotellet, og med ansatte på tilkalling inkludert, har hotelldirektør Kvernrød ansvar for opp mot 200 ansatte.

Norsk Kylling er en næringsmiddelbedrift som slakter og videreforedler kylling og kalkun. Bedriften ligger på Støren i Midtre Gauldal og er siden 2012 heleid av REMA 1000. Årlig slaktes 18 millioner kyllinger og 500 000 kalkuner ved fabrikken, som satser stort i Trøndelag, og har som målsetting å være verdens beste næringsmiddelkjede.

Viseadministrerende direktør i NHO, Ole Erik Almlid, på besøk hos Gauldal Energi.

#205

Gauldal Installasjon og Gauldal Energi er med på å bygge Midtre Gauldal, og satser blant annet stort på solcellepanel. Bedriften har 16 medarbeidere som har som målsetting å være den foretrukne samarbeidspartneren i lokalmiljøet. I tillegg betjener bedriften også markedet mellom Trondheim – Røros – Oppdal, og har bemannede avdelinger på Støren og i Ålen.

Trebetong AS er lokalisert på Gimsøya Næringspark i Melhus.

#205

I Melhus fikk vi besøke bedriften Trebetong AS. Byggmesterbedriften ble etablert høsten 1988 og var i drift fra 1989 med 10 mann på laget, lokalisert på Lundamo. I dag er Trebetong lokalisert på Gimsøya Næringspark og har 50 ansatte. Bedriften driver aktiviteter innen de fleste områder av bygg- og entreprenørfaget. Fra nybygg til restaurering av eldre bygg, fra små private boligoppdrag til store utbyggeroppdrag for næringslivet og det offentlige.

Helsport AS er en av Skandinavias ledende telt- og soveposeprodusenter.

#205

I Melhus fikk vi også treffe Skandinavias ledende telt- og soveposeprodusent. Helsport ble etablert i 1951, og har gjennom de siste 60 årene lært hva som skal til for å lage noen av de beste telt og soveposene i verden. Den første soveposen ble lagd allerede i 1954 og siden den gang har det skjedd store innovasjoner både på detaljer, stoffer og andre materialer. Helsport mottok sin første designpris så tidlig som i 1968 og så sent som i 2013.

Trønderbladet er ei lokalavis som utgis på Melhus og som dekker kommunene Melhus, Midtre Gauldal, Skaun, Klæbu og bygdene rundt Gaulosen.

#205

NHO Trøndelag har også flere mediebedrifter som medlemmer, en av disse er Trønderbladet AS. Trønderbladet er ei lokalavis som utgis på Melhus og som dekker kommunene Melhus, Midtre Gauldal, Skaun, Klæbu og bygdene rundt Gaulosen. Avisen gis ut tre dager i uken og er opptatt av å jobbe aktiv med nye produktløsninger. Trønderbladet ble kåret til «årets lokalavis» i 1992 av Landslaget for lokalaviser og fikk i 2007 den trønderske avisprisen «årets lokalavis».

Hanne Falstad i NHO Trøndelag på besøk hos AS Delprodukter.

#205

AS Delprodukter ble startet i 1966 som mekanisk verksted. I dag består anlegget av nær 7000 kvadratmeter fordelt på 2 store monterings- og produksjonshaller. Bedriften er en ledende leverandør i Norge innen avanserte mekaniske løsninger og tilbyr alle typer produkter og tjenester innen maskinering, platebearbeiding, sveising, overflatebehandling, sammenstilling og montering. AS Delprodukter har over 50 medarbeidere som alle har fokus på kundeservice og kvalitet.

Elkem Thamshavn leverer til verdensmarkedet fra Orkdal.

#205

Elkem Thamshavn er en stor teknologibedrift som leverer til verdensmarkedet fra Orkdal. Bedriften er et av verdens ledende selskaper innen miljøansvarlig produksjon av metaller og materialer. De viktigste produktene er silisium, silikon, ferrosilisium, støpelegeringer, karbonmaterialer og microsilicia. Totalt 145 årsverk er knyttet til Elkem Thamshavn, men totalt har selskapet over 3600 ansatte.

I Råbygda i Orkdal holder hjørnesteinsbedriften Washington Mills AS til. Bedriften er en norsk produsent av silisiumkarbid og har om lag 135 ansatte. Hovedproduktene brukes til skjæring av solcelleskiver og til bruk i produksjon av dieselpartikkelfiltre, som bidrar til å rense avgassen fra dieselbiler. Produksjonen går hovedsakelig til eksport og bedriften eksporterer sine produkter til store deler av verden. I tillegg er det et markedet for silisiumkarbid i Norge. Washington Mills satser også tungt på FoU-samarbeid og kan vise til gode resultater sammen med skattefunn og forskningsrådet.

Shawcor, tidligere Bredero Shaw, ligger midt i industriklyngen på Orkanger. Forretningsområdet består av å isolere og antirustbehandle stålrør som brukes i forbindelse med olje- og gassproduksjon. Med godt over 200 årsverk er Shawcor en viktig bedrift i regionen.

Merethe Storødegård og Jon Uthus i NHO Trøndelag besøkte Hob Gods på medlemsturneens fjerde dag.

#205

Det siste besøket på Medlemsturneens fjerde dag ble lagt til Hob Gods AS. Bedriften er et godstransportselskap med hovedtyngden i Midt-Norge, har 130 ansatte og avdelinger i Orkanger, Trondheim og Kristiansund. Hob Gods har et utstrakt nett av godsruter i dette området, samtidig som de også utfører kontraktskjøring i tillegg. Et fokusområde for bedriften den senere tiden har vært sykefravær, og det har gitt gode resultater da sykefraværet nå er så lavt som 4 prosent.