Dag 5 av NHO Trøndelags medlemsturne

På medlemsturneens siste dag besøkte vi bedrifter i Steinkjer, Levanger og Verdal.

#205

Janne Krohn-Hansen og Arnhild Dordi Gjønnes på besøk hos Steinkjer Mekaniske.

Publisert 02.11.16

Trøndelag

Denne uken startet NHO Trøndelag sin andre medlemsturne for året. I løpet av fem dager har vi reist rundt i regionen for å møte 50 av våre medlemsbedrifter.

Ved å komme enda tettere på hverdagen til bedriftene er målet å få verdifull kunnskap om utfordringene og behovene våre medlemmer har.

Her kan du lese en oppsummering av medlemsturneens dag 4.

NHO Trøndelag på besøk hos E-Nor Installasjon.

#205

Først ute på medlemsturneens siste var E-Nor Installasjon på Steinkjer. Bedriften, som har over 40 årsverk, utfører alle typer installasjoner, fra små renoveringer og utvidelser til leilighetskomplekser og industribygg. E-Nor installasjon er en solid lærebedrift som er opptatt av blant annet rekruttering, yrkesfag og offentlige anskaffelser.

Steinkjer Mekaniske ble besøkt på NHO Trøndelags medlemsturne.

#205

Steinkjer Mekaniske er en medlemsbedrift i godt driv. Den tradisjonsrike bedriften har i dag 17 årsverk og har lang erfaring innen mekanisk produksjon, materialbearbeiding og overflatebehandling. Stort fokus på kompetanse og effektivitet har gitt kunder innen både industri, landbruk, bygg og anlegg.

Nyttig besøk hos Skanska Husfabrikken.

#205

På Steinkjer ble det også tid til å besøke Skanska Husfabrikken AS. Bedriften leverer både element og modul til boligprosjekter som totalentreprenør, råbyggleveranse og elementleverans. Miljø og bærekraft har stort fokus hos Skanska Husfabrikken, som er store på offentlige formålsbygg i hele landet.

NHO Trøndelags medlemsturne tok turen innom Nortura på Steinkjer.

#205

Nortura er en stor bedrift med virksomheter i flere deler av landet. På Steinkjer har Nortura et produksjonsanlegg for gris, hvor de driver med både slakting og skjæring. Fabrikksjef Torben Holm Pedersen forteller at bedriften har fagopplæring på dagsorden og at de gode medarbeiderne er den største drivkraften for arbeidet.

Gode samtaler hos Reko.

#205

AS Reko er et kompetansesenter for mennesker på veg til arbeidslivet, tilbake i jobb eller tilbake i hverdagen. Selskapet eier og driver Kastvollen rehabiliteringssenter i Inderøy og attføringsavdelingen i Steinkjer og Namsos. Jobbkonsulentene i Steinkjer og Namsos bistår arbeidssøkere med arbeidsutprøving og kvalifisering ute i det ordinære arbeidsliv, gjennom et utstrakt samarbeid med næringslivet i nærområdet og bruk av anerkjente oppfølgingsmetoder, eksempelvis karriereveiledning og IPS.

Jon Uthus på besøk hos Byggmesteran AS i forbindelse med NHO Trøndelags medlemsturne.

#205

På medlemsturneens siste dag tok vi også turen innom Byggmesteran AS på Verdal. Bedriften leverer byggtjenester til privat og offentlig sektor i hele Midt-Norge. Byggmestran AS ble etablert i 2004, men mange av de ansatte – både i ledelsen og blant fagarbeiderne – har over 30 års erfaring som byggmestere.

Kvernmo AS har i over 60 år stått for snekker- og tømmerarbeider av høy kvalitet i hele Innherred, med hovedkontor på industriområdet i Verdal. Bedriften ble etablert i 1952 og har 34 ansatte, hvorav hele 85 prosent er fagarbeidere. Kvernmo er i hovedsak et byggmesterfirma, men har også muligheter innen flis og betong, og har opp gjennom årene reist og rehabilitert bygg innen både privatmarkedet, landbruket, industri og det offentlige.  

Hos Caverion i Levanger i forbindelse med NHO Trøndelags medlemsturne.

#205

Med sine 17000 ansatte i hele konsernet og 3500 ansatte i Norge skal Caverion være ledende i Europa på å levere totale tekniske løsninger. 400 lærlinger gjør at bedriften også er en av Norges største lærebedrifter. Avdelingssjef Tor Inge Indahl tok imot oss i Caverions flotte lokaler i Levanger.

Siste besøk på høstens medlemsturne ble lagt til Midt-Norge Slakteri.

#205

Siste bedrift ut på denne medlemsturneen var Midt-Norge Slakteri i Levanger. Midt-Norge Slakteri med sine 17 ansatte leverer rådgiving og transporttjenester for kjøttindustrien i Midt-Norge. Bedriften ble stiftet i 1994 av slakteriselskapene Inderøy Slakteri og Levanger Slakteri. Med etableringen har Midt-Norge Slakteri AS spesialisert sine anlegg og etablert en kostnadseffektiv organisasjon til fordel for bedriftene, ansatte og bonden.