FV17 - Næringslivet er kritisk til vetoretten

NHO sine medlemmer mener det er håpløst at en kommune alene kan velte et stort regionalt veiprosjekt

Publisert 08.09.14

Trøndelag, Samferdsel

Tekst av Johan Prestvik i Trønder-Avisa 6.september 2014.

Næringslivets hovedorganisasjon (NHO) er i ferd med å engasjere seg på nasjonalt nivå, etter at det mandag 1.september ble klart at fylkesvei 17-prosjektet fra Namsos til Steinkjer nok en gang havnet i grøfta. NHO Trøndelag har bedt om synspunkter fra sine medlemsbedrifter, i tillegg til å selge inn saken til topps i NHO.

 - Vi synes det er viktig at mendlemmene får si sin mening til oss. Vi har et ansvar for å ivareta bedridtenes meninger på tvers av bransjer, sier direktør Merethe Storødegård i NHO Trøndelag, som er oppgitt over at planene nok en gang strandet ved at kommunene bruker sin vetorett. Prosjektet er avhengig av at hver enkelt kommune i prosjektet gjør nødvendig reguleringsarbeid for at veien blir realisert.

 - Dette blir håpløst at en enkelt kommune kan velte et helt prosjekt om viktig transportårer, som betyr mye for en hel region, sier Storødegård.

Fylkeskommunen og kommunene Steinkjer, Verran, Namdalseid, Namsos, Osen og Flatanger  har jobbet med prosjektet i flere omgangerover nesten 10 år, og Fylkesmannen hadde satt av over en halv milliard kroner til prosjektet.

Medlemsbedriftene i NHO har frist på seg til i dag til å uttrykke sine meninger, men tilbakemeldingene har strømmet til NHO gjennom hele helgen.

Namsos Næringsforening og Namsos Industriforening har jobbet med en felles uttalelse fra Næringslivet i Namsos, og har berammet et møte 11.september for dette. Nå er veiprosjektet parkert uten næringslivets samlende synspunkter på prosjektet er kommet frem.

Det er for galt at man her ikke har tatt seg tid til å vente på næringslivets meninger. Vi håper imidlertid at toget for prosjektet ikke har gått helt ennå, og da skal vi komme sterkere tilbake med våre meninger, sier Storødegård.

Kontakt oss

Merethe Gudmundseth Storødegård

Regiondirektør

NHO Trøndelag

merethe.storodegard@nho.no
Telefon
95222842