Gikk du glipp av årskonferansen?

NHO Trøndelags årskonferanse gikk av stabelen 27.april. Her kan du lese presentasjonene fra noen av våre dyktige foredragsholdere

Vegard Helland, Trond Mellingsæter og Merethe Storødegård på scenen under NHO Trøndelags årskonferanse

Publisert 12.05.15

Trøndelag

På NHO Trøndelags årskonferanse 27. april fikk tilhørerne oppleve mange gode foredragsholdere. Her kan du lese noen av presentasjonene.

Et industrieventyr i Overhalla

Administrerende direktør Arnt Ove Amdal i Overhalla Betongbygg har vært med å bygge opp et dynamisk og innovativt miljø i Overhalla i Namdalen, der tradisjonelle metoder kombineres med nytenking og utvikling. Bedriftene i Overhallagruppen har blant annet samarbeidet om å utvikle en ny type passivhus. Arnt Ove Amdal og resten av miljøet i Overhalla har skapt et industrieventyr mange kan lære mye av.

Les Arnt Oves fantastiske fortelling om industrieventyret i Overhalla

Mulighetenes region

Trøndelag som mulighetenes region var temaet for Vegard Helland, Konserndirektør Næringsliv i Sparebanken 1 SMN, på NHO Trøndelags årskonferanse. Fra scenen presenterte Vegard Sparebankens konjukturbarometer som ga et godt og interessant bilde av dagens situasjon for næringslivet i Trøndelag.

Se Sparebankens konjunkturbarometer og les Vegard Hellands betraktninger om Trøndelag

Trondheim 2040 - Nordens Boston

I februar i år Skrev Trond Mellingsæter, norgessjef i Danske Bank, en kronikk i Adresseavisen med overskriften "Trondheim anno 2040". I kronikken tok han for seg den svenske fremtidstenkeren Kjell Nordströms spådom om at verden i fremtiden vil bestå av 600 byer. På NHO Trøndelags årskonferanse tok Trond tematikken et steg lengre og lanserte Trondheim som nordens Boston.

Les Trond Mellingsæters tanker om Trondheim inn i fremtiden

 

Se til Liverpool

Hvordan har Liverpool klart å gå fra en fraflyttingstruet havneby til en urban og populær by i vekst? Dette var temaet for Michael Dorans foredrag på NHO Trøndelags årskonferanse. Michael er kommunikasjonsansvarlig hos Liverpool BID Company, som er en uavhengig organisasjon som representerer mer enn 1500 virksomheter i sentrum av Liverpool. Liverpool BID Companys hovedfokus er å støtte og utvikle området, og legge til rette for verdiskaping for medlemsorganisasjonene.

Les om Liverpools suksesshistorie