Havbruksnæringen er motoren

- Havbruksnæringen er motoren for mye av utviklingen som skjer i distriktene, og skal vi klare å nå den veksten vi alle ønsker for bransjen så er vi avhengig av forutsigbare og gode rammebetingelser, sier Vibecke Bondø i Salmonor.

#205

Daglig leder i Salmonor, Vibecke Bondø og regiondirektør i NHO Trøndelag, Tord Lien. Fotograf: NHO Trøndelag

Publisert 05.09.17

Trøndelag

I dag arrangerte NHO Trøndelag det fjerde og siste møte i forbindelse med Stortingsvalget. Hensikten med disse møtene er å samle noen av våre medlemsbedrifter med stortingskandidatene, i dialog om viktig tema for næringslivet i regionen. Tema for dagens møte, som ble arrangert hos Salmonor i Rørvik, var havbruksnæringen.

Hvert år går det ca. 80.000 tonn slakteklar fisk ut fra Ytre Namdal. Som i mange andre kystregioner er havbruksnæringen i Ytre Namdal og i Rørvik motoren for mye av utviklingen også av annet næringsliv i regionen.
- Vekst i havbruksnæringen er viktig, ikke bare for oss som driver i denne bransjen og for lokalsamfunnene våre, men det er også viktig for andre deler av næringslivet, sier daglig leder i Salmonor, Vibecke Bondø.
- Skal vi klare å nå den veksten vi alle ønsker for bransjen så er vi avhengig av forutsigbare rammebetingelser, derfor må politikerne verne om EØS-avtalen slik at markedsadgangen vår består.

I dag går hele 65 prosent av all Norsk sjømat til markedene i EU.

Les mer: EØS-avtalen er avgjørende for norske arbeidsplasser

Visningstur til Salmonors anlegg i Rørvik. Fotograf: NHO Trøndelag

#205I tillegg til Vibecke Bondø, styreleder i NHO Trøndelag, Karl Almås og administrerende direktør i Sjømat Norge, Geir Ove Ystmark, fikk stortingskandidatene også høre fra Arnt Ove Amdal i Overhalla Betongbygg og Anne Grethe Eriksen i Kysthotellet Rørvik. Både Kysthotellet og Overhalla Betongbyggs virksomhet er nært knytte til utviklingen i havbruksnæringen i regionen.
- Det er utrolig viktig for oss at havbruksnæringen i regionen lykkes, sier Anne Grethe Eriksen.
- Veksten hos oppdretterne i Rørvik er årsaken til at vi virkelig har turt å satse de siste årene.

Visningstur til Salmonors oppdrettsanlegg i Rørvik.  Fotograf: NHO Trøndelag

#205