Insektsprodusent fra Trondheim kåret til Midt-Norges mest innovative matentreprenør

Bedriften Myldregard AS fra Trondheim ble denne uken kåret til regional vinner i mat-entreprenørskapskonkurransen Local EAT Award. Nå skal de konkurrere om den nasjonale tittelen og en billett til EAT Stockholm Food Forum i juni.

#205

Vinner av Local EAT Award i 2015, Keep It. Fotograf: Nordic Choice Hotels

Publisert 26.05.16

Trøndelag

-Vi synes det er kjempegøy at Local EAT Award ble fenget av ideen om insekter som mat! Denne anerkjennelsen gir oss ekstra motivasjon i arbeidet med å bringe smakfulle og sunne melmums til norske tallerkener, sier Victoria Stokke i Myldregard AS

Local EAT Award arrangeres av Nordic Choice Hotels, NHO og EAT, og søker etter ideer som gir oss god, sunn og bærekraftig mat. Regionvinner for Midt-Norge, Myldregard AS, er en nyoppstartet bedrift som skal drive import av spiselige insektsprodukter til Norge. På sikt er planen å drive oppdrett lokalt.

Lær mer om Myldregard her!

-Myldregard viser at det går an å tenke innovativt om ressurser som i dag er ubrukt. De vil sprenge noen grenser i Norge med sitt produkt. Vi merker at ønsket om å utvikle grønne, bærekraftige løsninger er stor både blant små og store bedrifter i NHO. Markedet krever det, teknologien åpner for det, og bedriftene ønsker det selv, sier Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i NHO og jurymedlem i Local EAT Award.

Konkurransen arrangeres i Norge og i Sverige. Fem regionale vinnere i hvert land kjemper om å representere landet sitt på EAT Stockholm Food Forum, hvor én hovedvinner kåres. Utover deltagelse på konferansen, får hovedvinneren 100 000 kroner og et mentormøte med Petter Stordalen.

Lær mer om Local EAT Award her!

-Grønt entreprenørskap kommer til å bli stadig viktigere når Norge skal rustes for fremtiden, og vi vil bidra til å heie frem gründerånden her til lands. Utvikling av nye, næringsrike og bærekraftige matprodukter og produksjonsmetoder vil være med på å forandre måten vi spiser på, og Myldregards insekter er et spennende skritt i denne retningen, sier Petter Stordalen, eier av Nordic Choice Hotels og jurymedlem i Local EAT Award.

Local EAT Award arrangeres for tredje år på rad og hovedvinner kåres på EAT Stockholm Food Forum 14. juni.