Jakter på lærlingeplass

På Ole Vig videregående skole i Stjørdal jobbes det godt for å forberede elevene på yrkesfaglinjene i jakten på en lærlingeplass

Yrkesfagelever på Ole Vig videregående skole. Foto: Bjørn Helge Larsen/Stjørdals-nytt

Publisert 18.02.15

Trøndelag, Kompetanse

Nå er det ei spennende tid for alle elever på yrkesfag på videregående skoler som jakter på en lærlingeplass og Ole Vig VG 2 yrkesfag har styrket forberedelsene.

- Vi har ansvar for elevene på IKT servicefag, VG 2 elenergi og VG 2 industrimekanikk, sier den rutinerte læreren Guttorm Berg og avdelingsleder for elektro og teknisk/industriell produksjon, Frank Fuglem. Elever på alle de andre linjene på VG 2 yrkesfag er i samme situasjon og jakter en lærlingeplass innenfor sine fagfelt. 

- I norskfaget får elevene grundig innføring i hvordan du søker jobb og skriver CV. Nå har vi fått et fruktbart samarbeid med norsk for å trene elevene. Og samarbeidet omfatter også mange virksomheter som selv jakter på lærlinger. Da får vi besøk utenfra på skolen.

Reelt intervju

Det blir gjennomført intervju med kandidatene som søker lærlingeplass. Dermed får elevene oppleve en reell intervjusituasjon i samtale med virksomhetene. Og gjennom intervjuene gjør virksomhetene også en kartlegging for å velge lærlinger.

Derfor gjelder det å prestere. Det vet de spente elevene. Men vi har også opplegg der elevene oppsøker bedriftene. Da blir intervjuene gjennomført der, sier Fuglem som kan melde at bedrifter i Stjørdal er flinke til å melde interesse for lærlinger:

- Vi er svært godt fornøyd med at virksomhetene stiller opp på slike opplegg. Uten deres medvirkning kunne det ikke gjennomføres, sier han.

 

Denne artikkelen, som er skrevet av Bjørn Helge Larsen og ble først publisert i Stjørdals-nytt.

Trykk her for å lese hele artikkelen