Jakter på tidstyver i byggebransjen

- Målet er å skape økt konkurransekraft for kundene til våre medlemsbedrifter, sier Lasse Tenden som har ansvar for FDV-bransjen i NHO Service og Handel. Vi bistår nå tre NTNU-studenter med bacheloroppgave om tidstyver og logistikk-utfordringer i byggebransjen.

#205

Fra venstre: NTNU-studenter: Mari Otnæs, Guro Hildershavn og Henriette Holstad Urke. Bak står veileder Asbjørn Wexsahl. Fotograf: Baard Fiksdal

Publisert 07.12.17

Trøndelag

Forvaltning, Drift og Vedlikehold (FDV) i NHO Service og Handel har i høst samarbeidet om et forprosjekt med NTNU-studentene Henriette Holstad Urke, Guro Hildershavn og Mari Otnæs Borgen. Dette skal nå videreføres og bli til en bacheloroppgave som skal være ferdig i mai 2018. Våre medlemsbedrifter er samarbeidspartnere og gir innspill.

 

Hensikten er å endre byggebransjens syn på planlegging ved å peke på faktorer som bidrar til mangelfull planlegging og hvorfor det ikke blir forbedret. Studentene bruker det de har lært gjennom to år som ingeniørstudenter innen logistikk ved NTNU i Trondheim. De er tilknyttet Fakultet for ingeniørvitenskap og Institutt for maskinteknikk og produksjon.

Se rapporten fra forprosjektet her.

Den nye satsingen følger opp bacheloroppgaver ved NTNU som ble ferdige våren 2017 i samarbeid med NHO Service og Handel. Se omtale her

Når oppgaven er ferdig vil den bli presentert for interesserte i Trondheim våren 2018 på NTNU. Våre medlemmer vil bli invitert. Det er også planlagt at dette skal presenteres på Entreprenørdagen og generalforsamling til entreprenørforeningen Bygg og Anlegg (EBA) i Trondheim 31. mai 2018.
Se arrangementet her.