Mathall Trondheim har åpnet!

Denne sommeren fikk Trondheim endelig en egen mathall som skal friste trønderne med lokale råvarer fra småprodusenter, bevertning og matformidling

Daglig leder i Mathall Trondheim, Anne Morkemo, og Jon Uthus i NHO Trøndelag gleder seg over den gode starten for Trondheims første mathall

Publisert 23.07.15

Trøndelag

Lørdag 11. juli fikk endelig Trondheim sin egen mathall. Helt siden høsten 2014 har samarbeidspartnerne OI! Trøndersk mat og drikke og huseier Bøndenes Hus, planlagt og bygd den 600 kvadratmeter store hallen som skal være med på å gi trøndersk matkultur et løft.

Daglig leder Anne Morkemo er strålende fornøyd.
- Vi er strålende fornøyd med besøket så langt, det har vært fullt av folk her siden vi åpnet, forteller Anne.
- Vi håper og tror at trenden skal fortsette også etter at nyhetens interesse har lagt seg.

Matformidling og lokale råvarer

Mathall Trondheim satser på både lokale råvarer fra småprodusenter, bevertning og matformidling. I hyllene vil du blant mange produsenter eksempelvis finne Gangstad Gårdsysteri, Orkladal Ysteri, Hitra Gårdsmat, Munkeby Kloster, Grindal og Rørosmat. I tillegg finner man også et stort utvalg øl fra småprodusenter, og en akevittbar.
Selv om det er mange likhetstrekk vil ikke Mathall Trondheim bli noen kopi av Mathallen i Oslo, der hallen er delt inn i betjente boder. I Trondheim har man i stedet satset på å gjøre hallen om til én stor butikk.

Vi i NHO Trøndelag ønsker Mathall Trondheim velkommen som medlem i NHO og NHO Reiseliv, og ønsker mathallen lykke til videre!

Les mer om Mathall Trondheim