Medlemsturneen er i gang

NHO Trøndelags medlemsturne er i gang og hittil har vi besøkt bedrifter i både Stjørdal, Selbu og Tydal

#205

Daglig leder ved Selbu Husflid Anita Renå viser frem produkter med den tradisjonelle selburosa til Ingveig H. Wahl fra NHO Trøndelag Fotograf: Aina Kristiansen

Publisert 26.05.16

Trøndelag

Denne uken startet NHO Trøndelag sin medlemsturne der vi skal kjøre rundt om i regionen for å treffe mange av våre medlemsbedrifter.
Ved å komme enda tettere på hverdagen til bedriftene er målet å få verdifull kunnskap om utfordringer og behovet til næringslivet i regionen.

Ingveig H. Wahl fra NHO Trøndelag besøker fabrikksjef Jan Dag Aaen hos Glava på Stjørdal under NHO Trøndelags medlemsturne

#205

Startskuddet for turneen gikk på Stjørdal hos industribedriften Glava. Bedriften, som er en totalleverandør av isolasjon og byggesystemer, startet opp i Askim i 1935 og etablerte seg på Stjørdal i i 1965. I dag jobber det rundt 60 mennesker hos Glava poå Stjørdal og fabrikksjef Jan Dag Aaen forteller at det går omtrent 3000 trailere ut fra lokalene på Stjørdal i året.
Hos Glava fikk vi en god samtale om blant annet kompetanse, behovet for store og gode nok næringsarealer og bransjerelaterte utfordringer.

Aina Kristiansen og Ingveig H. Wahl besøkte Selbuhus i forbindelse med NHO Trøndelags medlemsturne

#205

Neste post på programmet var Selbuhus i Selbu kommune. Familiebedriften, som snart kan feire 100-årsjubileum ble startet opp som sagbruk i 1920. Mikal Langseth er tredje generasjon som driver virksomheten ved Selbusjøen som i dag er en boligprodusent med ca 70 ansatte og fire datterselskap. Noen av de temaene som Mikal var opptatt av under besøket vårt var økningen av mydighetskrav, eiendomsskatt og rekruttering til håndverksyrkene.

Les også: Adresseavisen - fikk syvdoblet eiendomsskatten på ett år

I Selbu besøkte vi også et av datterselskapene til Selbuhus, nemlig Selbu Husflid. Anita Renå tok over som daglig leder ved Selbu Husflid like etter at bedriften la ned produksjonen i Selbu, men hun er full av ideer til hvordan butikken, som fronter blant annet produkter med den tradisjonelle selburosen skal videreutvikles fremover. Bedriten har akkurat lansert en egen kunde- og bedriftsportal på nett og de er også i kontakt med en amerikansk netthandel som er interessert i å ta inn produkter fra Selbu Husflid.

Roger Oppheim ved Tydal Trappefabrikk viser frem produksjonslokalene til Ingveig H. Wahl i forbindelse med NHO Trøndelags medlemsturne

#205

I Tydal kommune besøkte vi Tydal Trappefabrikk. Denne tradisjonelle familiebedriften startet opp for 30 år siden og leverer i dag unike trapper til hele trøndelag og andre deler av landet. Trappefabrikken har i dag 8 ansatte og daglig leder Roger Opphaug forteller at de har mer enn nok å gjøre. Fremover vil bedriften være spesielt opptatt av rekruttering til treteknikkfaget, en fagretning som har hatt få søkere i trøndelag de senere årene.

Ingveig H. Wahl og Aina Kristiansen på besøk hos Nea Radio i forbindelse med NHO Trøndelags medlemsturne

#205