Mikkel fra Røros til topps i New York

And the winner is! Slik ble det, på rent Oscar-manér, innledet da Røros Tweed ble kåret til vinneren av kategorien Best Textiles under en kåring i New York 18. mai.

Publisert 20.05.15

Trøndelag

Rørosbedriften deltar på designmessen ICFF som del av INSIDENORWAY, sammen med tre andre norske bedrifter.

- Vi er nå veldig spent på to nye design av Kristine Five Melvær; "Mikkel" og "Naturpledd", fortalte Røros Tweeds markedssjef Erling Digernes før avreise til New York. "Mikkel"-kolleksjonen har vakt stor interesse her under messen. - Det lover bra når den skal lanseres for det norske markedet senere i denne måneden, smiler en fornøyd Digernes. – Men altså; first we took Manhattan!

Prestisjetung pris

Det er en prestisjetung pris bedriften har vunnet. Den deles ut under designmessen ICFF, som regnes som den viktigste i sitt slag i USA. Juryen, som gjennomgår utstillerne med lupe er sammensatt av representanter for de viktigste designmagasinene i landet. Det deles ut priser i 11 kategorier.

- "Naturpledd" er en helt ny liten kolleksjon av fire forskjellige motiv. Som navnet sier er dette pledd i naturlig norsk ull, som alle våre pledd. Men, til forskjell fra våre øvrige pledd bruker vi her kun sauens naturgitte farger. Ulla blir sortert slik at sauens naturlige farge brukes til å tegne motivet. - Motivene blir nødvendigvis langs skalaen fra gråhvitt til sort, forteller Digernes, som er spent på den amerikanske mottakelsen av nettopp disse pleddene. –Amerikanerne er, som prisen viser, svake for en god historie og setter tydelig pris på det naturlige. 

Design Within Reach

Røros Tweed har deltatt på INSIDENORWAY i flere år og har gjennom de siste årene fått fotfeste i det amerikanske markedet gjennom blant annet salg i velrennomerte Design Within Reach. - Vi jobber med å etablere et forhandlernettverk som dekker markedet i tillegg til DWR sine om lag 50 butikker, forteller markedssjef Erling Digernes. - Det vil også gi bedre muligheter til å markedsføre større deler av vår brede kolleksjon.

Inngang

Gjennom INSIDENORWAY arbeider Norsk Industri møbel+interiør for å øke eksporten av norsk møbeldesign og interiørprodukter. - Messen ICFF er et brohode mot det enorme amerikanske markedet – og den kan være en inngang til det viktige markedet på østkysten med New York som det mest kjøpesterke området i landet, forteller bransjesjef Egil Sundet i Norsk Industri .

- Vi er her for åttende gang i år og har foreløpig bidratt til at 13 norske bedrifter har kunne vise sine produkter i denne sammenhengen. - I fjor økte eksporten med nesten fire prosent og vi kan konstatere at den negative trenden er snudd. USA er blant de sentrale markedene for norsk møbel- og interiøreksport og det er derfor særlig gledelig at dette har bedret seg, sammen med enkelte europeiske markeder, forteller Sundet.

– At deltakerne våre vinner priser er håndfaste bevis på at norsk design har noe på den internasjonale designscenen å gjøre, avslutter Sundet. 

Viktigste designmessen i New York

International Contemporary Furniture Fair – ICFF – regnes som den viktigste designmessen i New York, og USAs østkyst. Messen dekker et bredt temaområde som omfatter langt mer enn møbler; her er både belysning, innredningsdetaljer, pyntegjenstander og kjøkken, blant annet.

Messen har flere enn 700 utstillere og besøkes av 32000 interiørarkitekter, designere, produsenter, forhandlere og innkjøpere – og presse.

Røros Tweed produserer pledd i norsk ull – og henter formgivere fra det norske og internasjonale designmiljøet til å designe pleddene. Pleddene fra Røros er like mye designobjekter som en kilde til varme. De mest fremtredende norske designerne; Anderssen&Voll, Arne & Carlos m.fl. har fått følge av internasjonalt anerkjente Inga Sempé, - og altså Kristine Five Melvær.

INSIDENORWAY under ICFF er kommet i stand i samarbeid med Innovasjon Norge i New York og den Norske Generalkonsulatet i byen.

Les mer om Røros Tweed