Møtte samferdselsministeren

Det var stinn brakke da NHO Trøndelag, LO og Stjørdal Næringsforum arrangerte møte mellom lokalt næringsliv og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen hos Isak D. Westgaard på Stjørdal.

Publisert 02.05.16

Trøndelag, Samferdsel

Hos Isak D. Westgaard på Stjørdal har de omgjort en gammel garasje til et moderne møterom, og det var i dette lokalet samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen fikk møte lokalt næringsliv mandag denne uken.

Møtet ble arrangert sammen med LO og Stjørdal Næringsforum, og tema for dagen var Nasjonal Transportplan.

Regiondirektør i NHO Trøndelag, Merethe Storødegård, innledet møtet med å legge stor vekt på at Logistikknutepunkt er en av de viktigste samferdselsprosjektene for trøndelag.
Torstein Mørseth, daglig leder i Stjørdal Næringsforum, fortsatte med å fortelle om næringslivet på Stjørdal, mens Kristine Svendsen, distriktssekretær i LO i Nord-Trøndelag også var opptatt av kollektivtilbudet i regionen og miljøperspektivet.

Medlemsbedrifter

Flere medlemsbedrifter fikk presentere seg og sine behov for samferdselsministeren. I tillegg til vertskapet Isak D. Westgaard fikk også REMA 1000 distribusjon og B. Iversen innledet om alt fra godstransport, like konkurransevilkår og fylkesveienes tilstand.

I tillegg til presentasjoner fra bedriftene fikk tilhørerne også foredrag av Einar Hjorthol, havnedirektør i Trondheim Havn og Bård Eidet, daglig leder i Trondheimsregionen.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen på besøk hos Isak D. Westgaard på Stjørdal

Statsråd Ketil Solvik-Olsen oppsummerte møtet og tok seg god tid til å kommentere innspillene fra næringslivet og til å besvare spørsmål i fra salen.
Solvik-Olsen var selv veldig opptatt av at planleggingen av samferdselsprosjektene må bli bedre i tillegg til å sikre større grad av forutsigbarhet.

- Det hjelper ikke at vi har flott infrastruktur hvis toget eller bussen er en halvtime forsinket hver dag - forutsigbarhet er utrolig viktig for næringslivet, avsluttet statsråden.