Mulighetenes region

Hvordan skal Trøndelag utvikle seg som bo- og arbeidsmarkedsregion? Vegard Helland kommer til NHO Trøndelags årskonferanse for å ta del i debatten

Vegard Helland er Konserndirektør Næringsliv i Sparebank 1 SMN og kommer på NHO Trøndelags årskonferanse

Publisert 21.04.15

Trøndelag

Trøndelag som mulighetenes region. Det er tema når Vegard Helland, Konserndirektør Næringsliv i Sparebanken 1 SMN, tar turen til NHO Tøndelags årskonferanse mandag 27. april.

Fra scenen vil Vegard presentere Sparebanken 1 SMN sitt konjukturbarometer. Barometeret gir et godt bilde av dagens situasjon for næringslivet i Trøndelag, noe som igjenn gir oss et grunnlag for å ta debatten om hvordan vi ønsker å utvikle regionen vår fremover.

Trøndelag vokser - fremtiden bygges nå

Tema for Årskonferansen 2015 er velfungerende bo- og arbeidsmarkedsregioner. NHO har valgt dette temaet fordi det er avgjørende for næringslivet, men det er også viktig for resten av samfunnet og oss som bor her. For næringslivet sin del handler dette blant annet om tilgang på arbeidskraft og markeder, om forvaltning og saksbehandling og om samferdsel og infrastruktur. Årskonferansen ‪#‎7millioner‬ viser til at Norge vokser raskt, og når dagens 15-åringer fyller 40, kan befolkningen nærme seg 7 millioner. Denne befolkningsveksten vil være med på å stille krav til hvordan Trøndelag skal formes i årene som kommer og utfordringene må løses i fellesskap.