NHO Presidentprogrammet Yulia Belgorod Siva

NHO Norge står bak Presidentprogrammet hvor unge talentfulle russere får komme til Norge for en måned for å få praktisk ledererfaring fra norske bedrifter i en utviklet markedsøkonomi og skape kontakter mellom bedrifter.

Bildet fra diplomutdeling

Publisert 22.10.14

Trøndelag

For NHO og hospitantene har utvelgelsen vært en lang prosess med firedagers seminar i St. Petersburg hvor de mest interessante ble tatt videre til intervju før 24 stykk ble valgt ut til å være hospitant i ulike land. Programmet hadde sin begynnelse i 1999.

I de siste 5 årene har Siva deltatt som vertsbedrift i Presidentprogrammet. Yulia Sklyarova, Direktør for Utviklings og Innovasjonsfondet fra Belgorod ble valgt som Siva’s hospitant i 2014.

Vi hører ofte at deltakerne får forandret tankesettet sitt og oppdager andre måter å drive business på, det blir som en døråpner for dem sier leder for Presidentprogrammet, Yanina Unnli fra NHO Norge. NHO er interessert i å la handelen med Russland gå som før og mener det er viktig å bevare de gode forretningsrelasjonene.
 
Belgorod, som ligger sør-vest i Russland, er en raskt ekspanderende byen, som aktivt implementerer nye mekanismer for utvikling og innovasjon. Fondet for utvikling av Belgorod innovasjonssystemet har forskjellige programmer for å støtte unge forskere og SMB som prøver å kommersialisere sine innovative prosjekter.
 
-Vi har ikke selskap som ligner på Siva. Dette er en unik mulighet til å lære innovasjonssystemet i Norge. Siva har et bredt nettverk av næringsklynger, inkubatorer og næringshager, sier Yulia Sklyarova. Hun er den første representanten fra Belgorod, en by med 380 000 innbyggere, som deltar Presidentprogrammet.

- Siva har et langt samarbeid med Russland. Jeg håper at mitt besøk til Siva bidrar til forlengelsen av innovasjonssamarbeidet mellom Norge og Russland, sier Yulia Sklyarova.