NHO-sjefen på Trøndelagsturné

Bygg- og anlegg, renholdsbransjen og havbruksnæringen stod på timeplanen da Kristin Skogen Lund denne uken besøkte medlemsbedrifter i Trøndelag.

#205

Kristin Skogen Lund på befaring på Ørland Hovedflystasjon sammen med medlemsbedrifter fra NHO Trøndelag. Fotograf: NHO Trøndelag

Publisert 25.08.17

Trøndelag

Torsdag og fredag denne uken har administrerende direktør i NHO, Kristin Skogen Lund, vært på turne i Trøndelag. I løpet av to dager har Skogen Lund møtt mange av NHOs medlemsbedrifter både innen renholdbransjen, byggenæringen, reiselivsbransjen og flere aktører i deler av havbruksnæringen. I Trondheim ble det blant annet tid til et besøk hos Mint Renhold og daglig leder Lise Thun. Lise og Mint Renhold er levende opptatt av yrkesfag og her fikk Skogen Lund også hilse på det som i dag er Norges eneste renholdlærling i privat sektor.

Skoleeksempel

På Frøya ble både Salmar og Blått kompetansesenter besøkt. Havbruksnæringen står sentral i næringskjeden i Trøndelag og fra tre av kommunene i regionen eksporteres det nå 4. millioner middager hver eneste dag. Kristin Skogen Lund lot seg imponere over utviklingen av næringslivet på Frøya og samspillet mellom næringsaktørene og det offentlige.
- Frøya er et skoleeksempel på lokalsamfunn med godt samspill for bærekraftig vekst, støttet av et ansvarlig privat bedriftseierskap, sier Skogen Lund.

Les mer: NHOs Kommune-NM – Fremgang for Trønderske kommuner

Kristin Skogen Lund på besøk hos Salmar sammen med fabrikksjef Ståle Lund. Fotograf: NHO Trøndelag

#205

På dag to av trøndelagsturneen gikk turen til Ørland og Åfjord. Her fikk NHO-sjefen blant annet møte daglig leder ved Hovde Gård, Rædergård Entreprenør, ledelsen ved Ørland kampflybase, Fosen Vind og Meråker Kjøtt. Selv om daglig leder i Meråker Kjøtt, Per Johan Pedersen til daglig oppholder seg et stykke unna Ørland hadde han allikevel tatt turen, med noen av den gode maten bedriften har å by på, for å feire at bedriften tidligere i år ble NHO-medlem nummer 25.000.

Les mer: NHO passerer 25.000 bedrifter - Meråker Kjøtt tok steget

Kristin Skogen Lund og Trond Rædergård i Rædergård Entreprenør på Ørland Hovedflystasjon. Fotograf: NHO Trøndelag

#205