Ny og annerledes rekruttering

Elkem Thamshavn har benyttet en ny og annerledes rekrutterings plattform

Publisert 22.05.14

Trøndelag, Ringer i vannet

NHOs prosjekt Ringer i Vannet bidrar til rekruttering.

Ringer i Vannet bidrar til at bedriftene får tilgang på kvalifisert arbeidskraft og bidrar samtidig til at færre mennesker står utenfor arbeidslivet. Tett oppfølging av både arbeidsgiver og arbeidstaker i rekrutteringsfasen, om ønskelig også etter tilsetting, gjør det enkelt og  trygt å rekruttere kandidater fra attføringsbedriftene

Stor aktivitet blant attføringsbedriftene i Trøndelag skaper flere vinn-vinn-situasjoner for våre medlemsbedrifter og for de personene som får en ny sjanse til å komme tilbake i jobb.

I Trøndelag er omtrent  900 personer nå klar for jobb etter et attføringsløp. Som Ringer i Vannet-bedrift får man tilgang til denne basen. Gjennom prosjektet samarbeider attføringsbedriftene om å finne de kandidatene som best mulig matcher bedriftens behov, presenterer CV`er og overlater deretter valget til bedriften. Kandidatene vil i de fleste tilfellene være på arbeidsavklaringspenger og din bedrift vil ikke ha lønnsutgifter i praksisperioden, som gjerne kan sees på som en uformell prøvetid. 

Etter 2 måneders hospitering har Elkem Thamshavn på Orkanger nå tilsatt ny verkstedmedarbeider i 100% fast stilling. I hospiteringsperioden får både arbeidsgiver og arbeidstaker en mulighet til å sjekke ut om dette er en god match, og i dette tilfellet er begge parter tilfreds.  Elkem Thamshavn er en av åtti medlemsbedrifter som har inngått rekrutteringsavtale med Ringer i Vannet. Snart vanker det diplom og kake. 

Nylig har Trondheim Elektro AS, Trondheim Vask og Renseri AS, Insider, Prøven Bil AS og Radisson Blu Hotel Trondheim Airport signert rekrutteringsavtaler og ønsker å rekruttere kandidater fra attføringsbedriftene. 

Det er enkelt å bli Ringer i Vannet-bedrift – ta kontakt med oss i NHO. Følg oss gjerne på vår åpne facebookgruppe og finn Ringer i Vannet-bedrifter over hele landet på APPen vår med samme navn.